Zorla sendika değiştirmeye zorlama iddiası...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2005 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK-İŞ'TEN GENEL-İŞ'E, 'KENTYOL İŞÇİLERİNİ ZORLA SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ZORLAMA' İDDİASI

Türk-İş Yönetim Kurulu, Belediye-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Şişli Belediyesi'ne ait Kentyol A.Ş.'deki işçilerin DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası tarafından zorla sendika değiştirmeye zorlandığını iddia etti.

Türk-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, işçi hareketinin doğası gereği rekabeti ve mücadeleyi içeren bir yapısı bulunduğu ancak işçi hareketinin aynı zamanda ulusal ve uluslararası düzeyde bir dayanışmayı ve karşılıklı saygıyı kendisine ilke edindiği belirtilerek, "Ancak son günlerde, Şişli Belediyesi'ne bağlı Kentyol A.Ş.'de DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, Belediye-İş Sendikamıza üye işçilerimizi her türlü etik dışı yollara başvurarak sendikalarından koparma girişiminde bulunmaktadır" denildi.

Genel-İş'in, Şişli Belediyesi'nin bazı yöneticilerinin de desteği ve aracılığı ile baskı kurarak bir işçi örgütüne yakışmayan yöntemlerle Belediye-İş Sendikası'nda örgütlü üyelerin üzerinde baskı oluşturduğunun öne sürüldüğü açıklamada, bu baskıların Belediye-İş Sendikası işyeri baştemsilcisinin ve 2 üyenin dövülerek yaralanmasına kadar vardığı da iddia edildi. Türk-İş'ten yapılan açıklamada, Genel-İş'in girişimlerinin kınandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Genel-İş tarafından sürdürülen ve sendikal ahlak ile bağdaşmayan bu eylemler derhal durdurulmalıdır. Genel-İş ile işbirliği içindeki bazı belediye bürokratları anayasamızı, yasalarımızı ve uluslararası sözleşmeleri ihlal eden faaliyetlerine son vermelidir. Yönetim Kurulumuz Şişli Belediyesi yetkililerini, DİSK ve Genel-İş yöneticilerini uyarmaktadır. Çalışma barışına büyük zarar veren, sendikal birliğe ve dayanışmaya darbe vuran bu davranışlar sona erdirilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber