Siirt'te çöp konteynerleri yer altına alınacak

Siirt Belediye Bakanı Selim Sadak, gelecek yıldan itibaren şehrin 30 ayrı noktasındaki çöp konteynerlerinin yer altına alınması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selim Sadak, Siirt Belediye Meclisi'nin 2013 yılı mali bütçe görüşmeleri kapsamında bugün ele alınan Temizlik İşleri Müdürlüğü bütçesiyle ilgili üyeleri bilgilendirdi.

Kent temizliğinde önemli mesafe aldıklarını ancak şehirde yaşamın bir kültür olduğunu ve bunun her şeyden önce temizlikle başladığına dikkat çeken Sadak, temizlik çalışmalarının 7 gün 24 saat aralıksız devam etmesine rağmen kent temizlik kültürünün tam olarak oturmamasından yakındı. Bu nedenle temizlikte ufak çapta sorunlar yaşandığını ve bunun başında hayvanların başıboş olarak sokağa bırakılması, çöplerin poşetlere konulmaması ve çöp çıkarma saatlerine uyulmamasının bulunduğunu söyledi.

Sadak, temizlik konusunda yaşanan sorunların aşılması için göreve geldikleri günden bu yana çöp poşetleme ve çöplerin saatinde çıkarılması konusunda yoğun bir çalışma yürüttüklerini ancak başarılı olamadıklarını kaydetti.

Başıboş hayvanların kent merkezinde dolaşmasının 20 Kasım'dan sonra yasaklanacağını dile getiren Sadak, bu konuda görüşecekleri vatandaşlardan hayvanlarını başıboş olarak sokağa bırakmamalarını isteyeceklerini bildirdi. Sadak, hayvanların başıboş olarak sokağa bırakılmamasının, kentin temizliğine büyük katkıda bulunacağını dile getirdi.

Kent temizliği noktasında 2013 yılından itibaren yeni projeleri hayata geçireceklerini kaydeden Sadak, bunların başında kenttin muhtelif yerlerinde bulunan 30 noktadaki çöp konteynerlerinin yer altı altına alınacağını açıkladı. Sadak, temizlik işleri ile ilgili yapacakları ihalelerde, kirlenen ve kokan konteynerlerin temizlenmesi ve dezenfektesi için araç şartı getirdiklerini söyledi.

Başta Çakmak Mahallesi ve Hastane Caddesi'nde ikamet eden bazı gönüllü vatandaşlara temizlik konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Sadak, kentte temizlik kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla üniversite, dershane ve okullarda öğrencilere kent temizliği kültürü ile eğitim verilmesi amacıyla Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın da katılımıyla, eğitim kurumlarının müdürleri ile bir toplantı gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber