Okul öncesi eğitime belediyeden destek

Ankara'nın Elmadağ Belediyesi müstakil anasınıflar inşa ederek okul öncesi eğitime destek veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevcut okullarda derslikler yeterli olmadığı için anasınıflarda sıkıntı yaşanıyordu. Kaymakam Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin'le görüşerek bu sorunu çözmesini istedi. Gazi Şahin, belediyenin imkanlarını kullanarak ihtiyaç duyulan okulların bahçelerine müstakil anasınıflar yaptırdı. İlçenin değişik mahallelerinde bulunan okulların dört tanesine inşa edilen anasınıflardan bu yıl iki okula daha yapılacağını söyleyen Gazi Şahin eğitime olan desteğinin her zaman devam edeceğini söyledi.

Hasanoğlan Mahallesi'ndeki Mareşal Çakmak İlköğretim Okulu bahçesine yapılan okul düzenlenen törenle açıldı. Törene Kaymakam Resul Kır, Belediye Başkanı Gazi Şahin, öğretmen ve öğrenciler yanı sıra çok sayıda veli katıldı. Törende öğrenciler şiirler okudu, folklor gösterileri sundu.

Kaymakam Resul Kır eğitime verdiği destekten dolayı Gazi Şahin'e teşekkür ederek plaket verdi. Kır, eğitimin üç ayağı olduğunu, bunların okul, aile ve arkadaş çevresi olduğunu belirterek, "Biz devlet olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için uğraşıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber