Karşıt görüşlü grupların kavgasıyla ilgili 13 kişi tutuklandı

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi (DTCF)'nde önceki hafta çıkan olaylarla ilgili güvenlik kameralarını inceleyen emniyet güçleri, Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'ne (DYGM) üye 13 kişiyi gözaltına ald

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

çıkarılan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Üniversitede yaşanan kavga anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerine destek vermek amacıyla, 2 Kasım'da DTCF'de örgüt propagandası içeren pankartlar açılarak kavga çıkmıştı. 6 Kasım'da ise yine üniversitelerde kaos ortamı oluşturmak ve eğitim-öğretimi engellemek amacıyla PKK yandaşı şahıslarca bıçaklı ve sopalı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda DTCF Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Osman A. isimli öğrenci göğsünden bıçakla, DTCF Rus Dili ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi Güven B. ise kafasından sert bir cisimle vurulmak suretiyle yaralanmıştı.

Üniversitelerde artan olaylar nedeniyle harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Ankara Üniversitesi güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan inceleme sonucunda kavgaya karışan şahıslar tespit edildi. Olaya karıştıkları tespit edilen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması DYGM içerisinde Ankara'da faaliyet gösteren Harun T., Kerem Ç., Necmettin İ., Abdülkerim C., Mehmet Ş., Kadir T., Erkan E., Maşallah D., Servet B., Soner G., Cebrail G., Musa N., Müzaffer A. isimli öğrenciler gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda sopa, sustalı tabir edilen bıçak, biber gazı, su tesisatında kullanılan boru, demir jop ve çok sayıda örgütsel malzeme ele geçirildi.

DİL TARİH'TE YAŞANAN KAVGA GÜVENLİK KAMERASINDA

Üniversitelerde karşıt görüşlü gruplar arasında yaşanan kavga ise güvenlik kameralarına yansıdı. Ellerinde sopa olan bir grup öğrencinin diğer gruba saldırdığı görülüyor. Karşı grup, üzerine gelen öğrencilerden kaçarak kurtulmaya çalışırken, bazı öğrenciler de gruba karşılık veriyor. Bu sırada fakülte bahçesinde bulunan öğrencilerin panikle çevreye kaçmaya çalışması dikkat çekiyor. Araya giren güvenlik görevlileri ise grubu ayırmakta güçlük çekiyor.

Gözaltına alınan 13 zanlı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber