Tatarcık sineğinden hasta olan mahalleli hayvan sahiplerinden şikayetçi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde şehir dışına çıkarılmayan hayvanların gübrelerinde üreyen ve halk arasında ?yakağan' olarak bilinen tatarcık sineği, çevre ve insan sağlığını tehdit ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sineklerin ısırması sonucu hastalandıkları için sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaşlar, hayvan sahiplerinden şikayetçi olduklarını ve yetkililerin hayvan ahırlarının şehir dışına çıkarılması için çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Şehit Halis Şişman Mahallesi'nde yaşayan çok sayıda vatandaş, tatarcık sineğinin üremesine sebep olan hayvanların şehir dışına çıkarılmamasına tepki gösterdi.

Vatandaşlar, "Geçtiğimiz aylarda mahallemizden bir çok kişi çeşitli tarihlerde tatarcık sineğinin ısırması sonucu görülen kusma, karın ağrısı, yüksek ateş ve ishal şikâyetleriyle hastanelik oldu. Hastalık mahallede beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan kaynaklanıyor. Sinek larvaları hayvan pisliklerinde çoğalıyor. Şehir içinde hayvan beslemek yasak değil mi? Bu hayvanlar neden kaldırılmıyor? Her yıl mahalleli hastaneye mi akın edecek? Bu hayvanlar ne zaman kaldırılacak?" diye sordu.

Hayvan gübrelerinin kokusundan uyuyamadıklarını, evlerinin kapı ve pencerelerini sürekli kapalı tutmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerden sorunu çözmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber