Böcek yerine öğrencileri zehirlediler

Haber Giriş : 11 Ekim 2005 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre Şehit Adem Çiftci Çok Programlı Lisesi (ÇPL) akşam saat:16.00'da yapılan haşere ilaçlamasından sonra, okulun pansiyonunda kalan 35 öğrencide mide bulantısı, baş dönmesi ve aşırı ateş şikayetleri oldu. Öğrenciler, okul yetkilileri tarafından ambulanslarla Eşme Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Zehirlenmenin, önce yemekten kaynaklandığı ihtimali üzerine yemekler incelemeye alındı. Bu arada aşçılar da muayene edildi. Fakat daha sonra, akşam saatlerinde okulun pansiyonunda yapılan haşere ilaçlamasının öğrencilerin zehirlenmesine neden olduğu anlaşıldı. Öğrencilerin, ilaçlamadan 1 saat sonra pansiyona geldikleri ve zehirlendikleri belirtildi.

Olay yerine gelen Eşme Kaymakamı Mehmet Ceylan, İlçe Grup Sağlık Başkanı Dr. Kemal Kavas ve İlçe tarım Müdürlüğü'nde görevli mühendisler ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, pansiyonda ve mutfakta incelemelerde bulundu.

Olayın duyulması ile hastaneye akın eden öğrenci yakınları hastanede izdihama neden oldu.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, belediyenin yapmış olduğu ilaçlamada kullanılan Glatiatör adlı ilaç, Sağlık Bakanlığı Genelgesi'nde belirtilen özel ekipmanla kullanılması gereken ilaçlar listesinin 183. sırasında yer alıyor. Pansiyonda. ilaçlamaırı sırt ilaçlama motoru ile yapılmasından dolayı yoğun ilaç kalıntısı olduğu belirlendi.

Şehit Adem Çiftçi Çok Programlı Lisesi Pansiyonu'nda kalan 280 öğrenci, aileleri ve yakınlarının yanlarına gönderilerek pansiyon geçici olarak kapatıldı.

Hastaneye kaldırılan öğrencilerin durumunun iyiye gittiği öğrenilirken savcılık, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

cihan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber