Emniyet Genel Müdürlüğü'nden trafik genelgesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, asayiş, terör ve kaçakçılık gibi birimlerden, kendi görev alanlarına giren konularla ilgili karayollarında araç durdurularak yapılan uygulamalarda, trafik kazası riskine karşı gerekli önlemlerin alınması istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, 81 ilin emniyet müdürlüklerine, araç durdurarak yapılan uygulamalara ilişkin genelge gönderildi.

Trafik birimleri haricinde asayiş, terör ve kaçakçılık gibi diğer birimlerin de zaman zaman araç durdurarak görev alanlarına giren uygulamalar yaptığı belirtilen genelgede, şu ifadelere yer verildi:

''Uygulamalar sırasında gerekli yatay ve düşey işaretlemelerin yeterince yapılmadığı, yansıtıcı reflektif yeleklerin giyilmediği, şerit daraltmasının yapılmadığı, bunun sonucunda da görev yapan personel, denetime tabi tutulan araç, sürücüsü ve karayolunda seyreden diğer araç sürücülerinin trafik kazalarıyla karşı karşıya kalabildiği ve trafik güvenliğinin olumsuz yönde etkilendiği görülmektedir.

Bu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla yapılan uygulamalarda mümkün olduğu ölçüde trafik ekip veya personelinin katılımı sağlanacak ve uygulama noktasında Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak Önlemlere İlişkin Yönerge'ye uygun şekilde gerekli işaretlemeler yaptırılacaktır.

Trafik ekip veya personelinin katılımı sağlanmaması halinde ise işaretlemeler uygulama yapan birim personelince yapılacaktır.

Belirtilen yönergeye uygun işaretlemelerin yapılmasına yönelik uygulama yapan birimlerde görevli personel, trafik birimlerinin koordinesinde gerekli eğitimlere tabi tutulacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber