Bakan Çelik, Bakanlar Kurulu'na şarapnel parçası ile gidiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bombardıman altında bulunan Suriye sınırında, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burada vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Çelik'e bir şarapnel parçası uzatıldı. Bakan Çelik, vatandaştan aldığı şarapnel parçası ile pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na gideceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önce Ceylanpınar Kaymakamlığı'na geçerek, burada yetkililerden son durumla ilgili bilgi aldı. Ardından, kaymakamlık bahçesine çıkan bakan, burada vatandaşlara seslendi. Herkesin rahat olmasını isteyen Bakan Çelik, "Hükümetimiz ve devletimizin bütün yetkilileri, burada olup biteni izliyoruz. Şu anda ne olup bittiğini biliyoruz. 5 dakikada teknik imkanlarla hepsini öğrendik." dedi.

Sıkıntılı bir süreçten geçildiğini belirten Bakan Çelik, "Şunu ifade etmek istiyorum; burada iki ülke arasındaki anlaşma çerçevesinde, eğer kendi ülke topraklarında, sınıra 5 kilometrede bir saldırı yapacaksa, bunu Türkiye'ye haber vermek zorunda, anlaşma bu şekilde. Fakat son birkaç günde gördük ki ve arkadaşların gösterdiği şarapnel parçaları, vatandaşımızı ciddi endişeye ve sıkıntıya sokmuş. Camların kırıldığını, çerçevelerin yere indiğini, az önce girdiğimiz müftülük dairesine de bu atılan şarapnel parçalarının isabet ettiğini gördük. Tabi bu süreç sıkıntılı bir süreçtir. Bu şartlarda burada nasıl yaşandığını anlıyor, biliyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN ELİ TETİKTEDİR"

Rastgele kimseye meydan okuma niyetinde olmadıklarını ifade eden Bakan Çelik, şunları söyledi: "Biz köklü bir devletiz. Biz rastgele kimseye meydan okumak için burda değiliz. Halkımızın güvenliğini korumak bizim boynumuzun borcudur. Herkes rahat olsun. Birilerinin acımasızca eli tetiğe bastığı bir ortamda, bilin ki Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin de eli tetiktedir. Yani burada bir uçağın indirilmesi hissinde bulunabilirsiniz. Bir uçağın değil, onlarca uçağın indirilmesi Türkiye için mesele değildir. Ama Türkiye, uluslararası hukuk çerçevesinde kalmak durumundadır. Bunu bilmenizi istiyorum. Sınır ihlali olması durumunda olabilecekleri siz çok iyi biliyorsunuz. Sınır ihlali kesinlikle mukabelesini en zengin şekilde görecektir. Bunu bilmenizi istiyorum. Ama yapılan anlaşma çerçevesinde 5 kilometre mesafede bilgilendirme dahilinde yapılacak."

"İKİNCİ NOTA VERİLDİ"

İkinci bir nota verildiğini kaydeden Bakan Çelik, "Bombardıman konusunda dün akşam ikinci nota verilmiş durumdadır. İki nota varilmiş. Denmiş ki 'anlaşmalara uyun. Ceylanpınar'ı, Türkiye'yi rahatsız edecek olan müdahalelerden sakının.' Bunun çerçevesinde karşı tarafın alacağı tutuma göre Türkiye de tutumunu belirleyecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, hukuk çerçevesinde olması gerekenleri yapıyor. Radarlarla bütün gelişmeler izleniyor, bunu bilmeniz gerekir." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber