Polis okulu öğrencileri 3 bin 333 kişiden kan isteyecek!

Adana'daki Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencileri, Türk Kızılayı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğiyle ''Mucize Sensin'' kampanyasında 3 bin 333 ünite kan toplamayı hedefliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu arada, önceki kampanyada en fazla kan bağışçısı bulan okul öğrencisi Oğuz Çalım'a Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz bilgisayar hediye etti.

Okul salonunda düzenlenen törende konuşan Kemal Serhadlı PMYO Müdürü Nuri Ateş, gelişmiş Batı ülkelerinde mezun olup iş başvurusunda bulunan gençlere artık sosyal sorumluluk projelerinde yer alıp almadıklarının sorulduğunu hatırlatarak, kan bağışı kampanyası ile öğrenci-vatandaş dayanışmasının sağlandığını bildirdi. 2. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin desteğiyle "Mucize Sensin" isimli yeni bir kampanya başlattıklarına dikkat çeken Ateş, "Hedefimiz 3 bin 333 ünite kan bağışı temin etmek. Kampanya 9 Ocak'ta sona erecek. Bu sayede 1,5 ton kan toplamış olacağız." dedi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise kan bağışının önemini anlattı. Kampanyayla sürekli kan bağışçıları kazanmak istediklerini kaydeden Saygılı, ''Mucize Sensin kampanyasıyla Türkiye'nin ihtiyacı olan 2 milyon 200 bin kana buradan çok büyük destek vermiş olacağız." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, öğrencilerin organizasyona gönüllü olarak destek vermelerinin hem Türk Kızılayı, hem de Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Aldırmaz, 151 kişinin kan bağışı yapmasını sağlayan Oğuz Çalım'a dizüstü bilgisayar hediye ederken "Bu hediye, bu çalışmanın karşılığı değil, vereceğimiz hediyeyle bu anlamlı günün daima hatırlanmasını istiyoruz." dedi. Kan bağışçısı toplamada 2. ve 3. sırada yer alan öğrencilere ise takım elbise, gömlek ve kravat hediye edildi. Başkanvekili Aldırmaz, Ateş ve Saygılı ile birlikte çok sayıda gönüllü, kan bağışı yaptı. Kemal Serhadlı PMYO öğrencilerinden oluşan müzik grubu da bağışçılara konser verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber