Fen ve Anadolu Liselerine başvurularda yaşanan sorunlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Fen ve Anadolu Liselerine öğretmen alımı ile ilgili takvim gereği 12-16 Kasım 2012 tarihleri arasında Yeniden Atama yoluyla öğretmen atama başvurularının yapılması ile ilgili okul ve kurumlara İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 07.11.2012 tarih ve 153122 sayılı yazıları ile duyuru yapılmıştır.

Ancak; daha önceki yıllarda Anadolu ve Fen Liselerine Yazılı sınav, ilgili mevzuata göre ataması yapılmış olan öğretmenlerin başvurularını yapamamaktadırlar.

Başvuru ekranında ?Anadolu Lisesinde Öğretmen olarak en az bir tane kaydı olmadığından başvuruda bulunamazsınız? şeklinde uyarı vermektedir. Bu durumda bulunan İlçeniz/Okulunuz/kurumunuzda görev yapan öğretmenlerin mağdur olmamaları için Anadolu/Fen Lisesi öğretmenliğine atanmalarına dair Bakanlık atama kararnameleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim etmeleri ve sorunu çözümünü istemeleri gerekmektedir.

Ayrıca; ilgili duyurunun ?12- Söz konusu kurumlarda halen müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapanlardan, kadrolarının bulunduğu kuruma atanmaları halinde yöneticilik görevleri devam edecek, başka kurumlara atanmaları halinde ise yöneticilik görevleri sona erecektir.? maddesinde başvuruda bulunak isteyen okul yöneticileri anadolu lisesinde çalışıyor gözüktüğünden başvuru hakkı verilmemektedir.

Bu durumların MEBBİS ortamında düzeltilmesi gerekmektedir. Yaşadığınız sorunları lütfen yorumlar kısmına yazınız.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber