Açıköğretim Fakülteleri TBMM'nin gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Milletvekili ve Açık Öğretimliler Birliği Vakfı Başkanı İsmail Ericekli, öğrencilerinin uğradığı haksızlıkların giderilmesi için, Eğitim Komisyonu'na öneride bulundu.

Yerel yönetimlerin ve bir çok kuruluşların, Açık Öğretim Fakülteleri'nde okuyan öğrencilere, bütün ikazlara rağmen diğer öğrencilerden farklı davranması TBMM'ne taşındı.

AK Parti Çankırı Milletvekili, Açık Öğretimliler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ericekli, AÖF öğrencilerinin bir çok kurum ve kuruluşlarda öğrenci sayılmadığını ve bu nedenle hak kayıplarına neden olduğunu vurgulayarak, bu haksızlıkların giderilmesi için Meclis Milli Eğitim Komisyonu'na müracaatta bulundu.

AÖF Öğrencilerinin yoğun şikayetleri üzerine Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Muharrem Soğuksu ve yönetim kurulu ile olağanüstü toplantı yapan Milletvekili İsmail Ericekli, konuyu TBMM'ye taşıdıklarını bildirerek şunları söyledi:

?Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi de üniversite öğrencisidir. Adı üstünde fakülte öğrencisi. Ama ne yazık ki bütün iyi niyetli ikazlarımıza rağmen bir çok yerel yönetimdeki ulaşım ve bazı sosyal faaliyetlerde, öğrencilerimize indirim hakkını tanınmıyor. Yani öğrenci saymıyorlar.
Yerel yöneticiler keyfi hareketlerini sürdürüyor. Yine, bu öğrencilerimiz bir çok sağlık haklarından yararlanamıyor. Bu hak kayıpları artık bir türlü giderilmelidir. Bunun için TBMM Milli Eğitim Komisyonu'na, öğrencilerimizin hak kayıplarının önlenmesi için müracaatta bulunduk. Gereğinin yapılacağına ve ilgili yerlere genelgelerin ulaştırılacağına inanmaktayız. Bu konularda şikayetleri olan öğrencilerimiz veya velileri Ankara-Tunus Caddesindeki 50 numaradaki Vakıf Genel merkezimize bizzat gelerek veya 0312-466 44 43 numaralı telefonla bildirmeleri yeterli olacaktır.?

Öte yandan yapılan toplantıda ,Vakıf desteği ile öğrencilerin çok düşük ücretle yararlanabileceği dershanelerin açılması ve İstanbul şubesinin kurulması yönünde kararlar alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber