Kars'ta dolmuş zammına tepki gösteren öğrenciler, imza kampanyası başlattı

Kars'ta şehir içi ulaşımı sağlayan dolmuşlar taşıma ücretlerini 1.50 TL'den 1.75 TL'ye çıkarınca vatandaş ve öğrenciler, zamların geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kafkas Üniversitesi öğrenci kulüpleri adına açıklamada bulunan Mustafa Nuri Sungur, zamma sadece öğrenciler olarak değil, Kars halkı olarak da karşı çıktıklarını söyledi. İmza kampanyasına vatandaşların desteğini bekleyen Sungur, "Hep bir ağızdan Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nın yapmış olduğu zammı geri çekmesini talep ediyoruz." dedi.

Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin büyük çoğunluğunun maddi durumlarının düşük olduğunu ifade eden Sungur şöyle konuştu: ?Dolmuş parası bulamayan, maddi anlamda büyük zorluklar yaşayan arkadaşlarımız var. Dolmuş ücretlerine zam geldi. Sivil ücreti 1.75 TL Öğrenci Ücretini 1.50 TL oldu. Öğrenciler 1.25 TL'yi zor veriyor. Aslında öğrenci için en uygun ücret 1.00 TL. Zamlar geri çekilerek ücretler 1.00 TL olmalıdır.?

Kars şehir merkezinden üniversite ana yerleşkesine yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafe olduğunu aktaran Sungur, şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin en pahalı ulaşım ücretlendirmesi yapılmasına rağmen dolmuş ücretlerine tekrardan zam yapıldı. Türkiye'de bizden pahalı ulaşım hizmeti alan başka bir il olduğunu düşünmüyorum. Kıyaslama yaptığımız iller var. Gaziantep'te indi-bindi öğrenci ücreti 1.00 TL (Hat boyunca km olarak Kars'tan çok), Sivas'ta 15 kilometrelik mesafe öğrenci ücreti 1.10 TL, Bursa'da Uludağ Üniversitesi'ne ulaşım öğrenci ücreti 0.50 TL (istediğin yerden binebilirsin), Ankara'da ODTÜ Nizamiye'den merkeze öğrenci ücreti 0.75 TL. Ülkemizin her bir köşesinde öğrencilere Kars'tan daha uygun fiyatlarda ulaşım imkanı sağlanıyor. Bu haksız uygulamanın son bulmasını ve Türkiye ortalamasına göre bir fiyat uygulaması getirilmesini istiyoruz.?

Sungur, imza kampanyası bittikten sonra Kars'taki gerekli idari birimlerin yanı sıra TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na, Ulaştırma Bakanlığı'na, Şoförler ve Otomobilciler Odası Federasyonu'na göndermenin ötesinde Kars Valiliği, Kars Belediyesi, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü, Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası ile görüşmeler yapacaklarını, Kars milletvekillerinden de bu konuda duyarlılık beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber