Kimse Yok Mu'dan 'Bir halı da sizden' kampanyası

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, Suriyeli sığınmacılar için kışlık malzeme yardımı çağrısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kış aylarının kendini hissettirmesiyle çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacılar için 'Bir halı da sizden' kampanyası başlatan Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, duyarlı vatandaşları yardım etmeye davet etti. Havaların soğumasıyla çadır kentteki kışlık ihtiyaçların arttığını belirten Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Müdürü İlhan İlhan, çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler için Kahramanmaraş halkını yardım etmeye çağırdı.

Dernek olarak bir halı da sizden kampanyası başlattıklarını ifade eden İlhan ?Suriye'de her gün aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca sivil öldürülüyor. Yaşanan iç savaştan kaçanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ülkemize kaçanlar bir tek canlarını kurtarabiliyor. Canlarını kurtarabilmek için evlerini, sevdiklerini gerilerinde bırakıp, kendilerini bir bilinmeze atan binlerce insan açlık ve sefaletle karşı karşıya. Türkiye'ye sığınarak kentimize yerleştirilen Suriyeli sığınmacılar için el ele vermemiz, kendi yurtlarını terk etmek zorunda kalan bu insanlara sahip çıkmamız gerekiyor.? diye konuştu.

Çadır kentteki 460 çadır içerisinde barınan 4 bin 200 kişiye kışlık malzeme yardımı yapıldığını hatırlatan İlhan sözlerini şöyle sürdürdü: ?Muharrem ayı savaşların ve kavgaların yasaklandığı, insanlar arasında sevgi ve barışın hakim olduğu bereketli bir aydır. Şu an ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizi bu güzel ve bereketli Muharrem ayında yalnız bırakmayalım, dualarımızla ve yardımlarımızla bu insanlara el uzatalım. Gelin her çadıra bir halı göndererek bu insanları sevindirelim.?

Yardımda bulunmak isteyen duyarlı vatandaşları Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi Mustafa Or Caddesi'ndeki dernek binasına beklediklerini söyleyen İlhan, çadır kentte özellikle kışlık giysi, ayakkabı, yorgan, battaniye ve halı gibi malzemelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber