Muğla'nın doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi yapıldı

Muğla'nın merkez, Yatağan ve Ula ilçeleriyle Bayır beldesini kapsayan doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Milletvekili Yüksel Özden, ihalesi hakkındaki açıklamasında şunları kaydetti: ?Muğla'da özellikle ısınma amaçlı, düşük kalorili ve kükürt oranı yüksek kömürlerin yaygın kullanılması, yoğun bir hava kirliliğine yol açmaktaydı. Doğalgazın gelmesiyle daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevreye sahip olacağız. İhaleye beş firma katıldı. Kazanan firma, EPDK tarafından incelenecek. Uygun görülürse bir hafta içinde lisansı onaylanacak ve firma, 90 günlük süreç sonunda tahmini olarak 1 Mart 2013 tarihinde lisansını alacak.? dedi.

Doğalgaz dağıtım süreci hakkında da bilgi veren Milletvekili Özden, firmanın altı ay içinde yatırıma fiilen başlayacağını belirterek şunları söyledi: ?Bunu takip eden 18 ay içinde, yaklaşık 2014 Eylül veya Ekim aylarında gaz arzı başlayacak. Beş yıllık süre içinde mevcut imarlı alandaki tüm yapılarda doğalgaz şebekesi tamamlanacak. Önümüzdeki süreçte de diğer bölgelerimizi doğalgazla tanıştıracağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber