Hükümetten AB anketi

Haber Giriş : 11 Ekim 2005 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakam ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Başnıüzakereci ve Devlet Bakanı Ali Babacan'm, sivil toplum örgütlerine, AB süreciyle ilgili bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve bundan sonra müzakerelerin hangi bölümlerinde katılmak istediklerine ilişkin anket gönderdiğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' in başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, toplantıda Pakistan'da yaşanan deprem felaketinin gündeme geldiğini söyledi. Çiçek, "Türkiye, bölge için imkân ölçüsünde yapılması gereken ne varsa hepsini yapmaya kararlıdır. Hükümetimiz bunu kararlaştırmıştır. Bölge insanlarına geçmiş olsun diyoruz" dedi. Toplantıda, Dışişleri Bakanı ve Başbakan

Yardımcısı Abdullah Gül ile Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Ali Babacan'in, AB ile müzakere süreci konusunda bilgi verdiğini belirten Çiçek, Babacan'm önceki gün kamu kurum ve kuruluşlarıyla yaptığı AB toplantılarının bundan sonra da süreceğini söyledi. Çiçek, Gül ve Babacan'm son gelişmelerle ilgili yann basın toplantısı yapacağım açıkladı.

Devlet Bakanı Ali Babacan' in sivil toplum örgütlerine AB ile ilgili geniş kapsamlı birer anket gönderdiğini söyleyen Çiçek, ankette örgütlerin süreçle ilgili bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve bundan sonra ortaya konabilecek katkıları hakkında bilgi istendiğini kaydetti. Çiçek, "Özellikle Avrupa kamuoyunun Türkiye'yi yakından tanıması ve müzakerelere Katkı yapması açısından sivil toplum örgütlerine önemli roller düşmektedir" dedi.

Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber