Bursa Tarihi Çarşı esnafı, Arapça ve İngilizce öğreniyor

Dünyanın en eski ticaret merkezleri arasında gösterilen Koza Han'ın da içerisinde bulunduğu Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi'ndeki esnaf, turistlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla İngilizce ve Arapça kursuna başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Derneği, tarihi hanlar bölgesindeki esnaflara yönelik İngilizce ve Arapça kursu düzenledi. 2013 Arap Turizm Başkenti seçilen Bursa'ya gelen turistlerin rahat alışveriş yapabilmeleri amacıyla düzenlenen kursun açılış törenine Burksa Valisi Şahabettin Harput, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Derneği Başkanı Bülent Erginal, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi öğretmetlerinin desteği ile düzenlenen kursun ilk bölümüne 194 esnafın katıldığını söyledi. Bursa'nın son yıllarda turizm atağına geçtiğini belirten Erginal, "Biz de turizm çalışmalarına destek amacıyla esnaflarımıza yönelik dil kursu düzenledik. Ocak ayına kadar sürecek kursumuzun ikinci bölümü için kayıtlarımız başladı. Toplamda 120 saat sürecek dil kursunun ardından diksiyon, halkla ilişkiler gibi kurslar da düzenleyeceğiz." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da esnaflara yönelik her türlü kursta yardımcı olacaklarını kaydetti. Esnafların en azından temel İngilizce ve Arapça kursu almasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Şahabettin Harput ise şunları kaydetti: "Bursa. 2013 Yılı Arap Turizm Başkenti seçildi. Aralık ayında Bursa'da büyük bir turizm toplantısı yapacağız. Ocak ayında biz Bahreyn'e gideceğiz. Belki bir uçakla gideceğiz. Esnaflarımızın en azından iki dili bilmesini önemsiyoruz. Sadece dil kursu değil elbette. Ardından gelecek kurslar da önemli. Esnaflarımız gelen turiste, 3 kuruşluk ürünü pahalıya satmasın. Günü kurtarma derdinde olmamalı. Gelen turiste farklı fiyat uygularsanız, belki o gün kazanırsınız ama sonraki dönemde kazançlı çıkmazsınız."

Kursa katılan esnaflar da dilin önemine dikkat çekti. Çarşıya gelen turistlerle artık daha kolay anlaşabileceklerini belirten esnaf, "Kursun devamını bekliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber