İmam hatipliler kardeşlik gecesinde buluştu

Osmaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından 'Birlik ve Kardeşlik Gecesi' düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye çok sayıda davetlilerin yanı sıra veliler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Okul Aile Birliği Başkanı Murat Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, amaçlarının İmam Hatiplileri bir araya getirerek birlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmek olduğunu belirtti.

İmam hatiplilerin milletin manevi ruhu olduğunu ifade eden Yılmaz, ?Osmaniye İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği olarak İmam Hatip Ruhunu yeniden yaşatmak istedik. Allah imam hatip ruhunu kıyamete kadar yaşatsın inşallah. İmam Hatip sevdasına gönül verip sahip çıkan, bu ruhun yaşatılması için her platformda emek veren herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Yılmaz, Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği'nin bundan sonraki günlerde de çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini belirtti.

Osmaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Osman Sığırcı ise yaptığı konuşmasında 1966 yılında eğitim öğretime başlayan İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmuş öğrencilerin her yerde, her görevde başarılı olduğunu ve imam hatipli olmanın hakkını verdiklerini söyledi.

Kesintiye uğranan hüzünlü yılların ardından yeniden İmam Hatip sevdasıyla hizmet etmek için yola çıktıklarını vurgulayan Sığırcı, ?Yeniden Osmaniye'nin en tertipli okulu olmak, eğitim ve öğretimde yeniden marka olmak için amacıyla çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki İmam hatip Liselerinin bilinen iki hedefi vardır, bunlardan birincisi din hizmetlerini yürüten nesiller yetiştirmek, ikincisi ise yüksek öğrenime öğrenci hazırlamaktır. İmam hatip lisesinde okuyan, imam hatip lisesinin bahçesinde gezen, ekmeğini yiyen her insanın bir hedefi, bir sevdası daha vardır, o da bu milletin değerlerine sahip çıkmak, bu milletin değerleriyle birlikte hemhal olmaktır. Bu milletin bizlere verdiği bu desteklerle inşallah bu topluma hayırlı nesiller yetiştirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.? dye konuştu.

Programda, İmam Hatip Lisesinin tanıtan slayt gösterisi, İmamlar, İmam Hatip Lisesi mezunları ve hala okuyan öğrencilerden oluşan Meşale Tiyatro ekibinin ?Kardeşliğe Can Verenler' isimli tiyatro gösterisi ile semah gösterisi ise gecede büyük beğeni topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber