Baykal'dan Erdoğan'a sert suçlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2005 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Deniz Baykal partisinin grup toplantısında gürledi. Erdoğan'ın şeyhlerle düşüp kalktığını söyleyen Baykal, Erdoğan'ın Yüce Divan'da hesap vereceğini savundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisini Ortadoğu şeyhlerinden birisi gibi düşünmeye başladığını savunarak, ''Sen Ortadoğu şeyhi değilsin, sen seçimle geldin, seçimle gideceksin. Seçimle gittikten sonra Yüce Divan'da bunların hesabını vereceksin'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM Grubu toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konuları değerlendirdi. CHP'nin grup toplantısına, Petrolİş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve bir grup sendika üyesi de katıldı.

Baykal, konuşmasına, ülkeye 2 milyar doların üzerinde kazanım gerçekleştiren Petrolİş'e Türkiye'nin minnettar olduğunu belirterek başladı. Baykal, Petrolİş'in, hukuk mücadelesiyle bunu gerçekleştirdiğini ve böylelikle TÜPRAŞ'ın ''ucuza kapatılmasını'' engellediğini söyledi.

TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'sının, rekabetsiz, Özelleştirme Yasası kapsamı dışında satıldığını belirten Baykal, ''Türk Milleti kör, akılsız da bunlar mı akıllı? Bunlar mı, eşe, dosta satarak, Türkiye'nin refahını, halkın mutluluğunu gerçekleştirecek?'' diye sordu. Baykal, ''Gün gelecek bu yapılanların hesabı, TBMM'de ve Yüce Divan'da sorulacaktır'' dedi.

İSRAİLLİLERE DE ŞEYHLERE DE...

''Bizim, İsraillilere de Ortadoğu şeyhlerine de saygımız var, ancak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına daha çok saygımız var'' diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Başbakan, bunlarla düşe kalka, kendisini Türkiye'de Ortadoğulu şeyhlerinden birisi haline gelmiş gibi düşünmeye başladı. Sen Ortadoğu şeyhi değilsin, sen seçimle geldin, seçimle gideceksin. Seçimle gittikten sonra Yüce Divan'da bunların hesabını vereceksin.

Algülüm, ver gülüm İstanbul pazarlığı gidiyor. İstanbul, dünyada bir tane... Her yere saygımız var, Dubai'ye de saygımız var ama İstanbul 2 bin 500 yıllık bir kent, 4 medeniyet geçmiş. Dubai Şeyhi, Paris Belediye Başkanı'na, 'verin şu alanı, bu alanı, protokol imzalayayım' diyebilir mi? Paris'te rant, kaymak, avanta yok mu? İstanbul'un kabahati ne, İstanbullular mı? Bu hükümet, bu hükümetin anlayışı, uygulamaları... İstanbul sahipsiz değildir. Kuşadası'ndan, Galatası'na, bütün limanların, yatırım alanlarının sahibi, takipçisi var. Türk Milleti bunlara yedirmeyecektir, teslim etmeyecektir.''

KONUMUNUN BİLİNCİNE VARMASI

Başbakan ve Maliye Bakanı'nın, ''aktif pazarlama çalışması yaptığını'' söylediğini ifade eden Baykal, bunun bir ailenin üzerinde değil, bütün toplum üzerinde yapılması gerektiğini söyledi. Baykal, Başbakan'ın, ''konumunun bilincine varması, Türkiye'yi pazarlamaktan uzak durması, Türkiye'nin hak ve hukukunun koruma görevine kendini yönetmesi gerektiğini'' savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber