Tarzan Kemal'in evi kültür evine dönüştürülecek

Sinop Tarzanı veya Tarzan Kemal adıyla meşhur olan Kemal Koca'nın Yenimahalle'de bulunan evi, 'Hacı Murat ve Gümüş Koca' ismiyle kültür evine dönüştürülecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Tarzan Kemal'in İstanbul'da İşadamı olan kardeşi Rahmi Koca'nın kendilerine gelerek bu tarihi evi kültürevi yapılmasını istediğini söyledi. Tosun, "Bu tarihi yapıya ailenin adı konulacak ve Tarzan Kemal'in de yaşatılması da düşünülen tarihi binanın adı 'Hacı Murat ve Gümüş Koca Kültürevi' ismi olarak değiştilerecek Kültür Evi'nin Sinop turizmine katkı sağlayacaktır. Bu proje Sinop'umuzun kültürel zenginliğini artıracağı düşünmekteyiz." diye konuştu.

Farklı giyinişi ve hayat tarzıyla ilgi odağı olan tabiat aşığı, Sinop Tarzanı olarak meşhur olan Kemal Koca, Sinop merkeze bağlı Karacaköy köyünde dünyaya geldi. Orta öğrenimini Sinop'ta tamamladıktan sonra Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. Köyünde Ortakçı olarak çalışan bir ailenin kızına aşık oldu. Evlenme isteği ailesi tarafından reddedilince o günlerde sadece bir şortla kalmak üzere soyundu. Kemal Koca'nın ismi çoğu insanlar tarafından bilinmezdi ancak ona takılan Sinop Tarzanı lakabı meşhur olmuştu. 79 yaşındaki Kemal Koca, 2004 yılındı komşuları tarafından yeni mahallede bulunan evinin bahçesinde ölü bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber