Balkız: Geçmişimizde övünebileceğimiz bir hukuk sistemimiz olamamış

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, ?Geçmişimizde övünebileceğimiz bir yargılama yöntemimiz ve hukuk sistemimiz olamamış.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Halil İbrahim Daşöz, yeni seçilen Balkız ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Baro Başkanı Balkız, hukuk olmayınca düzenin yaşamasının, ayakta durmasının mümkün olmadığını söyledi. Bugün hukukun da, yargının da çok önemli problemleri olduğunu belirterek, ?Türkiye'yi hatırı sayılır bir hukuk devleti yapabilmek için yargının önündeki sorunların hızla çözülmesi gerekiyor. Geciken adalet, maalesef adalet değil. Geçmişe yönelik, devlete ve millete karşı işlenmiş suçlarla ilgili pek çok dosya bugün yeni yeni ortaya çıkıyor. Mezarlar açılıyor, yıllar önceki cenazelerimizden DNA'lar alınıyor. Demek ki geçmişimizde övünebileceğimiz bir yargılama yöntemimiz, hukuk sistemimiz olamamış. Bugün var mı? Hedefimiz, ülkede herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu ve hak aramanın kolaylaştığı bir ülke, bir devlet, bir millet olabilmektir.? şeklinde konuştu.

Vali Daşöz ise baro ve savunma hakkının, hukuk devletinin en önemli unsurlarından birisi olduğunu ifade etti. Daşöz, ?Hem genel olarak savunma hakkının kullanılmasında hem de Türkiye'nin içinde bulunduğu, yeni anayasa hazırlıklarının, tartışmalarının yaşandığı bir dönemde, insan hakları anlayışının çok geliştiği günümüzde, ayrıca ülkemizin güncel konulardaki çalışmalarında ve çağdaş bir hukuk devleti yapma konusunda baroların çok önemli katkıları olduğuna inanıyorum. Şiddete yönelik konularda ve cezaevlerine yönelik insan hakları kurullarında da zaman zaman idarenin değişik birimlerinin yaptığı çalışmalarda baromuzun katkılarını çok yakından görüyoruz. Hukuk, hepimizin çok ihtiyaç duyduğu bir şeydir. Devletleri, toplumları, milletleri ayakta tutacak en büyük temelin adalet olduğuna, adaletin tecellisinde de savunma hakkının, hukukun çok önemli olduğuna inanıyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber