Trabzon İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği başladı

Trabzon Valiliği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nca alınan karar gereği Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Trabzon İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği' başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen ve işgücü arzı ile işgücü talebeni bir araya getirecek etkinlikle, mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi hedefleniyor.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, her gencin bir meslek sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı. İnsanın hayatı boyunca mücadele ettiği en önemli ihtiyacının karnını doyurup hayatını idame ettirebilmek olduğunu belirten Kızılcık, ?Bizim için en önemli ihtiyaç, güzel bir hayat sürebilmemiz için en azından asgari ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz bir iş sahibi olmamızdır. Bu ve benzeri etkinliklerle işverenlerle iş arayanlar bir araya getirilerek çalışan sayısı arttırılacaktır.? dedi.

Trabzon'da işsizlik rakamlarının ülke ortalamasının altında olduğunu kaydeden Kızılcık, ?Bu rakam yüzde 6 oranındadır. Gençlerimiz muhakkak bir meslek sahibi olmalıdır. Siyasetçinin, sanayicinin karşısına işi talebiyle gittiklerinde meslek sahibi nitelikli elaman konumunda olmalıdırlar. İşverenlerimiz, sanayicimiz ve esnafımız da hangi nitelikte çalışan arıyorsa bizler o alana yönelik meslek kursları açarak nitelikli elaman ihtiyacı karşılama yoluna giderek doğru adımları atmaya devam edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin de ilkini düzenledikleri etkinlikle Trabzon'da işsizliğin azaltılması ve işverenlerin nitelikli elman ihtiyacını karşılanmasına yönelik önemli bir katkı da bulunacaklarına inandığını dile getirdi. Sezgin, etkinliğin sadece işverenlerle iş arayanları bir araya getirmekle kalmayacağını, aynı zamanda gençlerin müteşebbislik ruhu kazanmasına da katkı sağlayacağını anlattı.

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da konuşmasında belediye olarak işsizliğini azaltılmasına yönelik yaptıkları çalışmalara değindi.

İnsanları meslek sahibi etmek için İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlükleriyle ortak projeler ürettiklerini anlatan Gümrükçüoğlu, ?İŞKUR ortaklığıyla 36 kurs gerçekleştirerek 771 kişiyi, Halk Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen 30 kursla da 3 bin 528 kişiyi meslek sahibi yaptık.? ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, göreve geldikten sonra kadın girişimci sayısını arttırmak ve ev hanımlarını iş sahibi yapmak için başlattıkları Mikro Kredi uygulamasıyla da yaklaşık 2 yılda bin 500 ev hanıma toplam 1 milyon 286 bin lira kredi vererek iş sahibi olmalarına imkân tanıdıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından etkinliğinin açılışı yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler, stantları gezdi. 3 gün süreyle devam edecek etkinlik süresince kariyer ve girişimcilik konularında panel ve sempozyumlar da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber