Öğrenciler, belediye ile beraber çevre temizliği yaptı

Kahramanmaraş'ta çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, 'Daha Temiz Bir Çevre İçin Belediye Okul Elele' projesi kapsamında çevre temizliği yapıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl merkezindeki Muhsin Yazıcıoğlu mesire alanında bir araya gelen öğrenciler, çöp poşetleriyle mesire alanını dolaştı. Yerdeki çöpleri tek tek toplayan minik öğrenciler, büyüklerini, çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

Üzerlerinde 'Doğayla Elele' yazılı tişörtler giyen ve eldiven takan öğrenciler, insanların piknik alanlarını temiz kullanmalarını, piknik sonrası çevrelerindeki çöpleri toplamalarını istedi. Çocuklara çevre bilincinin küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, il genelinde 21 ilköğretim okuluyla birlikte park ve bahçelerde temizlik kampanyası başlatıldığını söyledi. İnsanlarda çevre bilincinin uyandırılması ve çevre temizliğinin insan hayatındaki önemine değinen Kabakçı, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız, küçük yaşta çevreyi kirletmemeyi öğrenirlerse büyüdükleri zaman da doğaya sahip çıkarlar. Doğayla iç içe yaşadığımız zaman hepimiz sağlıklı oluruz. Şehrimizde 210 park ve piknik alanı bulunmaktadır. Temiz şehir, temiz toplum sloganıyla bu çocuklarımız öncelikle doğayı kirletmemeyi öğrenecek. Daha sonra da bunu yaşamlarının bir parçası haline getirecekler. Özellikle çocuklarda çevre bilincini uyandırma ve çevre temizliğinin insan hayatındaki önemini vurgulama adına gereken hassasiyeti aşılama konusunda her insanın, her kurumun sorumlulukları vardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber