Bursa'da engelli vatandaşlar içme suyunu indirimli tüketecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), engelli vatandaşlara içme suyunu indirimli olarak verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BUSKİ Genel Kurulu, Tarihi Bursa Büyükşehir Belediyesi binasında toplandı. Tartışmalı geçen genel kurulda, engelli vatandaşların içme suyunun indirimli tüketmesine yönelik madde, oy birliği ile kabul edildi.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, yasalara göre yüzde 80 oranında engelli olanların birinci derece, yüzde 60 oranında engeli bulunanların ikinci ve yüzde 40 oranında engeli bulunanların da üçüncü derece sakat kabul edildiğini hatırlattı. Çetinavcı, "Onaylanan kararla birinci derece engelli olan abonelerimiz, içme suyunu yüzde 50, ikinci derece engelli olanlar yüzde 35 ve üçüncü derece engelli olanlar da yüzde 20 indirimli olarak tüketecek." dedi.

CHP'li meclis üyelerinin, "Türkiye'nin en pahalı içme suyunu Bursa kullanıyor, bu maddeyle suyun fiyatını indirelim." teklifi AK Parti'li üyelerce kabul edilmedi. Eleştirileri cevaplandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Büyükşehir belediyelerinin ortalamasının üzerinde su satıyoruz ama bu paralarla hizmet yapılıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber