Öztaş: YİH Orta Anadolu'nun parlayan yıldızı olacak

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dilek Öztaş, Öztaş, 12 katlı akıllı binanın tamamlanmasıyla Yüksek İhtisas Hastanesi(YİH)'nin Orta Anadolu'nun parlayan yıldızı olacağını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öztaş, düzenlediği basın toplantısında birliğin kuruluş amaçları ve Kırıkkale'nin sağlık hizmetlerindeki durumunu değerlendirdi. Öztaş, 12 katlı akıllı binanın tamamlanmasıyla Yüksek İhtisas Hastanesi(YİH)'nin Orta Anadolu'nun parlayan yıldızı olacağını kaydetti. Merkezdeki Devlet Hastanesi'nin akıbeti hakkında kendisine gelen soruya cevap veren Öztaş, "Geçen hafta bakanlığımızdan alınan bir onay ile Devlet Hastanesi ile Yüksek İhtisas Hastanesi birleştirilmesi talimatı geldi. Şu anda birleştirme çalışmaları için komisyon teşkil edildi. Alt çalışma gruplarıyla yeni bir birleşmenin nihayete ulaşmasını istiyoruz. Ek bina açıldığında eski devlet hastanesindeki yataklı birimlerin yeni hastaneye taşınacak. Eski Devlet Hastanesi yerinde de tüm polikliniklerin uzman doktorlarının görev yaptığı ve sevk polikliniği gibi bir birimin kalmasını sağlayacağız." dedi.

Sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması ve sağlık giderlerinin azaltılarak vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesi gibi hedefler olduğunu ifade eden Öztaş şu açıklamaları yaptı: "Sağlıkta yönetim tek çatı altında toplanacak. Artık illerdeki hastanelerle, ilçedekiler aynı merkezden yönetilecek. Personel atamaları da tek elden yapılacak. Alım satımlar tek elden yapılacak. Mevcut sistemde, ilçelerde her hastanenin kendi satın alma birimi vardı ve bunlar profesyonel değildi. Bu nedenle kalitesiz ürünler pahalıya alınabiliyordu. Artık profesyonel ekiplerle alım ve ödemeler tek merkezden yapılacak. Dinamik yapı olmasından dolayı vatandaşlarımızın sorunlarına müdahale daha hızlı olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber