Yurtlarda kalan 14-16 yaş çocuklar için yetişkin evleri kuruldu

Manisa'da devlet koruması altına alınan ve yetiştirme yurtlarında kalan 14-16 yaş arası çocuklar için yeni bir uygulama başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, daireler tutarak bu çocuklar için yetişkin evleri kurdu. Bu uygulamayla çocukların ev sıcaklığında, sosyal yaşamdan kopmadan hayata kazandırılması amaçlanıyor. Ev hayatının şartlarını burada öğrenecek olan çocuklar, ayrıca yıllardır yurtlarda ayrı kaldıkları kardeşleriyle de aynı evde büyüme imkanını yakalayacak.

Çocuk evlerinde en az dört, en çok ise altı çocuk ve onlardan sorumlu bir bakıcı öğretmen kalıyor. 3+1 odalı dairelerde çocuklar, ikişer kişilik odalarda ve normal ev şartları içinde hayatını sürdürüyor. Kendi yemeklerini yapabilen, istediğinde alışverişe gidebilen çocukların düzenli olarak iletişimde olduğu komşuları da bulunuyor. Çocuklar böylelikle hem güvenilir bir ortamda hem de sosyal hayatın sorumluluk ve gerekliliklerini öğrenerek yetişiyor.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, yurt ve yuvalardaki koğuş sisteminin tamamen terk edilmesinin amaçlandığını söyledi. Konan, ?Yurt ve yuva ortamında her şey çocuklarımızın önüne hazır geliyordu. Çocuklar alışveriş, komşuluk ilişkileri gibi birçok sorumluluktan uzak kalıyorlardı. Şimdi bütün bu işleri kendileri yapacak ve kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecekler. Evlerde kalan çocuklar, buradan ayrıldıktan sonra sorumluluk alabilecek.? dedi. Manisa'da şu anda toplam 12 çocuk evinin olduğunu aktaran Konan, önümüzdeki günlerde sayıyı arttıracaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber