Üniversite öğrencileri Çanakkale ruhunu yerinde öğreniyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'ne bu yıl başlayan öğrencilere, Çanakkale ruhunu anlatmak için gezi düzenleniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler şehitliklere götürülerek, zaferlerin nasıl kazanıldığı anlatılıyor.

Çanakkale Valiliği öncülüğünde Çanakkale Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, ÇOMÜ Anafartalar Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, ortaklaşa olarak ?Çanakkale Ruhunu Anlamak? projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilk olarak Eğitim Fakültesi'ne yeni başlayan öğrencilere, Gelibolu Yarımadası'ndaki tarihi alanlar gezdirildi. Burada vatan sevgisi, millî birlik ve beraberlik duygusu içinde toplumsal bütünleşme, Çanakkale zaferinin önemi ve halen savaşın izleriyle dolu şehitlikler anlatıldı.

Gezinin ardından öğrenciler, Vali Güngör Azim Tuna'ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Çanakkale'de yaşananların yeni nesillere en doğru şekilde aktarılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Tuna, bu gezinin de projenin bir parçası olduğunu söyledi. Çanakkale ruhunu gençlerin yerinde hissetmesini sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Tuna, ?Bugünün öğrencileri, yarının eğitimcileri olacak. Millî birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan tehdit odaklarına karşı, Çanakkale değerlerini benimseyen ve savunan bilinçli bireyler olmalarını hedeflemiş bulunmaktayız. Proje süresince diğer üniversite öğrencilerinin de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı ziyaret etmeleri sağlanacaktır.? dedi.

Proje kapsamında öğrencilere ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda ?Çanakkale Destanı? konulu bir konferans verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber