Barış adacıklarına herzamankinden daha çok ihtiyaç var

Amerikalı akademisyen ve yazar Prof. Dr. Martha Ann Krk, dünyada yaşanan olumsuzluklara karşı Türk okullarının sevgi ve hoşgörü tohumları ekmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Kırk, "Bu yüzden barış adacıklarının, Türk okulların sayısı artmalı." diye konuştu.

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği(EGSİAD) tarafından 'Globalleşen Dünyanın İhtiyacı Küresel Barış Adacıkları' konulu bir konferans düzenledi. Konferansın onur konuğu, Amerikalı akademisyen ve yazar Prof. Dr. Martha Ann Kırk ve gazeteci yazar Adem Yavuz Arslan tarafından Türk okullarının dünya açısından önemi ele alındı.

Amerikalı Akademisyen Prof. Dr. Martha Ann Kırk, sevginin bütün kapıları açtığını ifade ederek bu sevginin gönül elçileri ve barış adacıklarının temsilcileri tarafından bütün dünyaya dağıtıldığını söyledi. Prof. Dr. Kırk, "Hıristiyan bir akademisyenim. Derslerde öğrencilerime Gülen hareketini ve onun barış adacıklarını gönül elçilerini anlatıyorum. Dünyanın dört bir yanındaki çalışmalarını anlatıyorum. Çok faydalı oluyor ve büyük ilgi görüyor. Öğrencilerimin bunlardan etkilediğini görüyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜRK OKULLARI SEVGİ VE HOŞGÜRÜ TOHUMU EKİYOR"

Dünyada bir tarafından felaketler ölümler savaşlar yaşandığını bir yandan da bu gönül elçilerinin sevgi ve hoşgörü faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirten Kırk, "Bakın Irak'ta olumsuz hadiseler ve ölümler yaşanırken buradaki bir Türk okulunda görevli bir öğretmen öğrencisine ?insanları öldürerek değil severek kazanalım' diyor. ?Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır' diyor. Onlara bu felsefeyi anlatıyor. İşte gönüllü hareketinin gerçek yüzü bu dünyanın barış adacıkları işte bunlar. İşte bu yüzden barış adacıklarının, Türk okulların sayısı artmalı." dedi.

Farklılıkların bir arada olması geleceğe koşma adına önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Kırk, gelecekte hep birlikte barış ve yaşanabilir bir dünya içerisinde koşmak istiyorsak Gülen hareketi ve barış adacıkları gibi her kesimden insana kucak açılması gerektiğine dikkat çekti. Kırk konuşmasına şöyle devam etti: "Bu dünyanın asıl ihtiyacı olan şey intikam, savaş değil, sevgidir, şefkattir, hoşgörüdür. Bu bütün kapıları açar. İşte bakın Türk okulları insanlardaki nefreti intikamı söküp atıyor. İnsanların içerisinde sevgi, hoşgörü ve şefkat tohumları atıyor. Bizim istediğimiz imkansız değil."

"TÜRK OKULLARI, BİRER TİCARET KÖPRÜSÜDÜR"

Adem Yavuz Arslan da Türk Okulları'nın önemini bir kez daha vurgulayarak, kültür adacıkları olma özelliğinin yanı sıra birer ticaret köprüsü olması nedeniyle çok önemli bir konumda olduğunu belirtti. Arslan, Türk okullarının yurt dışına ticaret için giden Türk işadamlarına her konuda yardımcı olduğunu ifade etti.

Orta Asya'dan Afrika'ya, Amerika'dan Avrupa'ya dünyanın dört bir yanında büyük bir özveriyle faaliyet gösteren Türk Okulları'nın aynı zamanda milyonlarca insana Türkiye'nin tanıtımını yaptığını ifade eden Arslan, "Avrupa ekonomik olarak ciddi bunalımda olmasına karşın ülkemizin ihracatı hızla büyümeye devam etmektedir. Bu durumun başlıca sebeplerinden biri de Türkiye'nin daralan Avrupa pazarından uzaklaşarak Afrika pazarına yoğunlaşması oldu. Bu yoğunlaşmada yıllar önce Afrika ülkelerinde açılan Türk Okulları'nın önemli katkısı oldu. Afrika'ya açılan firmalara tercümanlık dahi yaptılar. Ve görülüyor ki, bu ekonomik büyümeyi daha da ilerletecek alt yapıyı Türk Okulları o ülkelerde hazırlamış. Bu fırsatı iş adamlarımız iyi değerlendirmeli." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber