Firma sahiplerinin yükü 'ortaklık kültürü' ile azalıyor

İTO Meclis Üyesi ve Cavme Group'un Sahibi Zafer İpekçi, ortaklıklarda çalışma alanlarının doğru şekilde bölünmesi halinde iş yükünün azalacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Girişimci İşadamları Derneği'nin (BUGİAD) konuğu olan İpekçi, "Ortaklık Kültürü" seminerinde konuştu. Dokuz farklı şirkette 30'dan fazla ortak ile çalıştığını ifade eden Zafer İpekçi, ortaklık kültürünün avantajları ve ortaklıkta dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti.

Harvard Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada Türk milletinin başkalarına güveni çok az bir millet olduğu sonucuna ulaşıldığını ifade eden İpekçi, karşılıklı güvenin sağlanmasıyla firmalarda işlerin daha planlı ve daha karlı gideceğini belirtti.

İpekçi, şöyle konuştu: "Firmanızda ortağınız da sizinle aynı işi yaparsa ortaklık yapmak için bir sebep olmaz. Ancak çalışma alanları ortaklara doğru bir şekilde bölünerek, doğru planlanırsa ortaklar üzerindeki iş yükleri azalır. Farklı alanlara iş bölümü yaparak firmayı yönetmek, ortakların birbirine hesap sorabilmesini, sorgulayabilmesini sağlar."

Ortakların birbirlerinin eksik yanlarını tamamlamaları gerektiğini de ifade eden İpekçi, karar süreçlerinde ortaklar işin içinde daha fazla olursa, o işi daha çok benimseyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber