Oltu Deresi coşkuyla akacak

Erzurum'un Oltu ilçesinden geçen Oltu Deresi ıslah çalışmalarında sona gelindi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günlerdir sürdürülen dere ıslah çalışmaları sonunda dere yatağındaki suyun dolaşımı sağlıklı hale getirildi.

Oltu Deresi, temmuz ve ağustos aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle kuruyarak günlerce akmaz olmuştu. Eylül ve ekim aylarında etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Oltu Havzası'ndaki derin vadilerden inen sular, beraberindeki hafriyatı da dere yatağına taşımıştı. Güz yağışlarıyla birlikte özlediği sulara kavuşan Oltu Deresi üzerinde biriken hafriyat nedeniyle yer yer setler, bentler ve göllenmeler oluşmuştu.

Oltu Belediyesi ve DSİ Bölge Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü dere ıslah çalışması sonunda istenen sonuca ulaşıldı. Oltu Deresi, eski günlerinde olduğu gibi tatlı şırıltılarını ilçe esnafına dinleterek, karşılıklı çay bahçelerinin arasından kavisler çizecek. Coşkuyla ilerleyen Oltu Deresi, Yusufeli ilçesindeki Pamukçular köyü yakınlarında yol arkadaşı olan Tortum Çayı ile birleşerek Çoruh Nehri'ne ulaşacak, hızına hız katarak Karadeniz'in yolunu tutacak.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Kalesi'nin ilçeye tarihi bir önem, Oltu Çayı'nın ise ilçeye doğal bir güzellik kattığını vurguladı. Ziyrek, çalışmalar sonunda, Oltu Deresi'ni eski güzelliğine ve zerafetine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Ziyrek, DSİ Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu başta olmak üzere, müdür yardımcısı Ayhan Şahna'ya ve dere ıslahında emeği geçen personele teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber