İthal İngilizce kitap almayın uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2005 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her İngilizce kitaplar için milyonlarca doların yurtdışına gitmesi Milli Eğitim'i harekete geçirdi. Bakanlık okullara İthal İngilizce kitap aldırmayın talimatı verdi.

Öğrencilere fiyatları oldukça yüksek yabancı ülkelerin İngilizce kitaplarının aldırıldığını öğrenen Milli Eğitim Bakanlığı okulları uyararak bakanlığın kitaplarının aldırılmasını istedi.

Bakanlık, 3 yıl önce müfredatı değişen İngilizce dersi için geçen yıl ilk kez hazırlık sınıflarına yönelik, Mayıs 2005'te Anadolu liselerinin 9. sınıfları için İngilizce ders kitapları çıkardı.

Bu yıl eylül ayında da, Anadolu, fen ve Anadolu güzel sanatlar liselerine hazırlık sınıfı okumadan yeni kayıt olacak birinci sınıflar için İngilizce ders kitabı yerine kullanılmak üzere ?New Bridge to Success for 9th Grade New Beginners' isimli bir kitap yayınladı.

Tebliğler Dergisi'nde yayınlanan kitap, öğrencilerin ve okulların hizmetine sunuldu. Bakanlığın hazırladığı İngilizce ders kitapları yerine Tebliğler Dergisi'nde yer almayan yabancı ülkelerin kitaplarının öğrencilere aldırıldığını tespit eden bakanlık, Müsteşar Prof. Dr. Necat Birinci imzasıyla okullara bir uyarı yazısı göndererek bakanlık kitaplarının aldırılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber