Bornova çöp transfer merkezleri CHP'lileri birbirine düşürdü

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bornova ilçesinin Işıklar ve Egemenlik mahallelerine katı atık transfer merkezi yapılacak olması tartışmalara yol açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP grup toplantısında Grup Başkan Vekili Murat Bakan ile Bornova Belediye Meclisi Üyesi Adnan Hocaoğlu, birbirlerinin üzerine yürüdü. Muhtemel bir kavgayı, diğer CHP'liler önledi. Atık transfer merkezine karşı çıkılmasına anlam veremediği belirten Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu ise çöpleri şehirden 70 kilometre ileriye nasıl taşıyacaklarını sordu.

Toplantıda Hocaoğlu, katı atık transfer merkezinin konut ve yerleşim alanlarının dışında yapılmasını istedi. Bunun üzerine Grup Başkan Vekili Bakan, Hocaoğlu'nu uyararak, ?Sesini çok

yükseltiyorsun. Bu yaptığın doğru değil.? dedi. Tartışmanın uzaması üzerine toplantı bitirildi. Daha sonra meclis toplantısına geçildi ancak burada da Hocaoğlu'nun eleştirileri sürünce Murat Bakan, ?Grup toplantısında konuştun. Şimdi meclis başlayacak. Herkesin içinde konuşman doğru değil. Partinin bir hiyerarşisi var. Yaptığın yanlış.? dedi. Buna sinirlenen Adnan Hocaoğlu'nun, ?Sana mı soracağım lan. Sen kimsin de benden hesap soruyorsun?? demesi ve üzerine doğru yürümesi üzerine Bakan, ?Terbiyeli davran. Yaptığın çok yanlış. Haddini bil. Seni uyarıyorum. Bu işe karşı çıkmak, bilim ve akılla bağdaşmaz.? şeklinde cevap verdi. Diğer partililerin araya girmesiyle tartışma ve meclis toplantısı sona erdi.

Tartışmayı değerlendiren Başkan Kocaoğlu, ?Karar oybirliğiyle geçti. Çöp transfer istasyonun birçok örneği var, çalışıyor. Hiçbir yerde rahatsızlık vermiyor. Çöp transfer istasyonunu kurulmasına Bornova Belediyesi ve meclis üyeleri karşı çıkıyorsa zaten onların işine yarayacak. 'Çöp transfer istasyonu kurulmasın. Bizim istediğimiz yere kurun. Biz bu çöpleri 60 ya da 70 kilometre taşırız.' diyorlarsa bizim için sorun yok. Biz çöp sorununu çözmek için kuruyoruz. Zaten orada çöp depolama alanı kurulmuyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber