Mamak Belediyesi ?Anıtbayrak' projesiyle 40 metrelik direk dikecek

Mamak Belediyesi, "Anıtbayrak" projesiyle 40 metrelik bayrak direği dikiyor. 5 bin metrekare alan üzerinde yapılan projenin kaba inşaatını tamamlayan belediye, şimdi anıttaki en büyük bayrak direğini yerleştiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anıtbayrak'ta, kuledeki dahil 38 tane bayrak bulunuyor. Samsun yolu üzerinden Ankara'ya girecek olanları karşılayacak anıt, aynı zamanda vakit geçirebilecek bir park şeklinde yapılıyor. Otopark, yürüme yolları ve yeşil alanlar da bulunacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yaptığı açıklamada, ?Samsun yolu üzerinden başkente giren tüm vatandaşlarımızı karşılayacak olan Anıtbayrak, Mamaklılar için de ayrı bir gurur kaynağı olacak. Şu an itibariyle projede yer alan en büyük bayrağın direği, kule şeklinde yapılıyor. Ay yıldızın şanına yakışacak bu proje, başta Mamak olmak üzere tüm başkentin göğsünü kabartacak.? dedi.

Anıtbayrak, Ankara'da en çok Türk bayrağının birarada bulunduğu proje olma özelliğine sahip. En büyük bayrak ise 40 metre yüksekliğinde bir kule direk üzerinde yapılacak. 5x10 metre ebadındaki bayrak sayesinde proje, başkentin en büyük Türk bayraklarından birine evsahipliği yapacak. Projede en büyüğün dışındaki bayrakların sayısı olan 37 ise İstiklâl Marşı'nın 10. kıtasında yer alan, "Dalgalan Sen de Şafaklar Gibi Ey Nazlı Hilâl" mısrasındaki harflere göre belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber