Gaziantep Emniyet Müdürü Aydın, Gaziantepli basın mensupları ile bir araya geldi

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantepli basın mensupları ile bir araya gelerek ilk olarak hedefledikleri 2013 yılı çalışmalarını anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Polis Evinde yapılan toplantıya Emniyet müdürü Aydın birim müdürleri ve amirleri ile katıldı. Toplantıda basın mensuplarına projeler hakkında bilgiler veren Emniyet Müdürü Aydın, ?Bu iki aylık süre zarfında Gaziantep'i tanımaya çalıştık. Bu çerçevede önümüze özellikle 2013 yılı için bir yol haritası koyduk. Gaziantep şehrimizde görebildiğimiz önemli 3 eksikliğimiz var. İlki tespitimiz polis merkezlerinin şehrin büyümesine paralel olarak yeterli olmaması. Tabi geçmişte arkadaşlar Yıldırım ve yunus ekipleri vasıtasıyla huzuru ve asayişi sağlamada oldukça başarılı olmuşlar. Ancak şehrin göçünü ve diğer unsurları göz önünde tuttuğumuzda mutlaka polis merkezlerinin sayısının artırılması gerekiyor. Polis merkezlerinin çok farklı fonksiyonları oluyor. Bu fonksiyonlarda vatandaşlar kendini daha rahat hissettiği gibi polis merkezine gelerek bazı paylaşımda bulunabiliyorlar. Polis merkezlerinin yeterli olması suçla mücadelede önemli bir yer tutuyor. Şuanda polis merkezlerimizin her biri ortalama 250-300 bin nüfusa hitap ediyor. Polis merkezlerimizin sayısını artırarak ilk etapta 150 bin nüfusa hitap eden polis merkezi olacak şekilde planlıyoruz. Polis merkezlerini Karataş, İbrahimli, Merveşehir ve Maarif kavşağı çevresine düşünüyoruz? dedi.

Yunus ve Yıldırım ekiplerine takviyelerin yapılacağını da belirten Emniyet Müdürü Aydın, ?İkinci bir hareket noktamız şehrimizde görev yapan yıldırım ve yunus ekiplerimizin artırılması. Bununla ilgilide adımlarımızı atıyoruz. Bununla ilgili gerekli çalışmaları arkadaşlarımız tamamladı. 2013 yılında mevcut yıldırım ve yunus ekiplerimizin sayısını en az bir kat artırmayı hedefliyoruz? diye konuştu.

Son olarak 2013 yılındaki hedeflerinin MOBESE konusunda yeni yatırımlar olduğunu ifade eden emniyet müdürü Aydın konuşmasını şöyle tamamladı:

?Üçüncü planladığımız hareket noktalarından biri ilimizde mevcut olan MOBESE sistemini geliştirmektir. Eksik görülen ve ihtiyaç duyulan noktalara yeni kameralar yerleştirmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgilide planlamalar yapıldı. Genel müdürlük ve bakanlığa durumu ilettik. 2013 yılında MOBESE'yi daha geniş bir alanda kullanmayı düşünüyoruz.?

Emniyet Müdürü Aydın daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber