Denizli'de dokuz mahalleye daha doğalgaz götürüldü

Denizli'de Kentgaz tarafından yapılan 20 milyon liralık yatırımla dokuz mahalleye daha doğalgaz götürüldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet, Hürriyet, Asmalıevler, Kayıhan, Zeytinköy, Bağbaşı, Kervansaray, Zümrüt ve Gökpınar mahallelerine doğalgaz bağlanması dolayısıyla belediyenin Bağbaşı hizmet binası önünde gaz yakma töreni düzenlendi. Törene Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Kentgaz Denizli Genel Müdürü Mehmet Akif Tulukçu, çok sayıda mahalle sakini, protokol üyeleri ve şirket yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Başkan Zolan, doğalgazın kullanımıyla hava kirliliğinin ortadan kalkacağını söyledi. Bağbaşı'nın uzun süredir doğal kullanımını talep ettiğini belirten Zolan, ?Bağbaşı'nda, masum bir yağmurda maalesef çocuklarımız yolun karşısına geçemez, biraz güçlü yağmurlarda ise Antalya-Muğla şehirlerarası yolu trafiğe kapanırdı. Bu sorunu giderme kapsamında yağmur suyu hatlarını yapıyoruz, 21 milyon liralık ihalenin yarısı bitti. Kentgaz da sözleri yerine getirmek için olağanüstü gayret sarfetti. Altyapıyla ilgili çalışma devam ediyor. Bu yatırımlar, 50-100 yıllık çalışmalardır. Eskiden şehrimize göçmen kuşlar gelmezdi, şimdi gelmeye başladı. Artık yeni doğmuş çocuklarımız, tertemiz havayı teneffüs edecek. Yaşlımız, astım hastalarmız temiz hava soluyacak. İnşallah daha kaliteli bir hayat yaşayacağız.? dedi.

Vali Demir ise Bağbaşı gibi Denizli'nin güzel bir bölgesinde doğalgaz olmayışının eksiklik olarak dikkat çektiğini belirterek, ?Belediyemizin şehir genelinde yaptığı çalışmaların önemli izlerini de burada görüyoruz. Şehirde çok değişim yaşandı. Doğalgaz olmayışı, önemli bir eksiklikti. Belediye ve Kentgaz işbirliğiyle bu iş gerçekleşti. Denizli'nin bulunduğu konum itibariyle kışın yoğun hava kirliliği yaşanmaktaydı. Bu düşünceyle 2012 Nisan'da Mahalli İdareler Kurulu, sıvı ve gaz dışında yakıt kullanımını yasakladı. Hem şehrin hava temizliğini sağlamak hem de firmayı buradaki yatırımlarını arttırması için yüreklendirmek istedik. 2012'ye kadar yapılan doğalgaz yatırımı 62 milyon, 2012'de ise 20 milyon liradır. 2013'te aynı büyüklükte yatırımın hayata geçip tamamlanmasını istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Genel Müdür Tulukçu da 2006 yılından bu yana doğalgaz dağıtımına devam ettiklerini, belediyenin katkılarıyla da üstyapı projeleriyle birlikte doğalgaza başladıklarını anlattı. Tulukçu, ?Bugün açılışını yapıyoruz. 158 bin dairede doğalgaz var, bunun 115 bini kullanıyor. Bağbaşı'nda ise 26 bin doğalgaz kullanıcısı var.? dedi.

Konuşmaların ardından Vali Demir, Başkan Zolan ve Genel Müdür Tulukçu, Bağbaşı'na ilk gazı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber