Edirne'de işgücü yetiştirme kursiyerlerine ayda 480 lira ödenecek

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), istihdamı artırmak ve nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) tarafından yürütülen Aktif İş Gücü Programı kapsamında istihdam garantili işgücü yetiştirme kurslarının kayıtlarına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Çalışma ve İşkur İl Müdürü Şengül Çıldam, Edirne Milli Eğitim İl Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ'ın imzaladığı protokoller kapsamında açılacak kurslara kayıt yaptırabilmek için öncelikle Edirne İş-Kur İl Müdürlüğü'ne başvurulmasının gerektiği bildirildi.

ESOB Başkanı Emin İnağ, üyelerin istekleri doğrultusunda planlaması yapılan Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile protokolleri imzalanan kursların kayıtlarının başladığını belirtti.

İstihdamı arttırmak ve üyelerinin eleman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptıkları çalışmaların ardından açılacak kursları belirlediklerini belirten İnağ, "İlk etapta pasta yapım ve sunumu, aşçı yardımcılığı, saç bakım ve yapımı ile bilgisayar destekli muhasebe meslek dallarında ki kurslarımızı açtık. Edirne Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Şengül Çıldam ile yaptığımız planlama çerçevesinde esnaf ve sanatkârlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda diğer meslek dallarında ve ilçelerimizde kurslarımızı açmaya devam edeceğiz." dedi.

KURSİYERLERE 480 LİRA HARÇLIK VERİLECEK

ESOB Başkanı İnağ, "Açtığımız kurslara son başvuru tarihi 23 Kasım 2012 mesai saati sonu olarak belirlenmiş olup, kurslara katılacakları belirlemek için 26 Kasım 2012 tarihinde mülakat yapılacaktır. Mülakat saatleri kurs programına göre katılımcılara bildirilecektir. Kurslara katılanlara eğitim gördükleri süre boyuncu genel sağlık sigortası yapılacak olup aylık 480 TL'de cep harçlığı ödenecektir. Pasta yapım ve sunumu ile aşçı yardımcılığı kurslarımıza başvuru şartı en az ilkokul mezunu olmak ve 18?50 yaş aralığında bulunmak, saç bakım ve yapımı kursuna en az ilkokul mezunu ve 18?45 yaş aralığında bulunmak ve bilgisayar destekli muhasebe kursu için ise 18?45 yaş aralığı ve en az lise mezunu olmak şartları aranacaktır.?

Çalışmalarının devam ettiğini belirten İnağ, "Esnaf ve sanatkârlarımızın talepleri doğrultusunda en kısa sürede diğer kurslarımızı da açacağız. Ayrıca ilçelerimizde de meslek edindirme kursları açmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber