Bisiklet yolu yapılması için pedal çevirdiler

Erzincan'a bisiklet yolu yapılmasını isteyen Bisikletliler Derneği üyeleri ve üniversite öğrencileri, bu taleplerine dikkati çekmek amacıyla pedal çevirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek üyeleri ve Erzincan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 40 bisikletli, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Meydan ile Ekşisu mesire alanı arasında pedal çeviren grup, kentte bisiklet yolu yapılmasını talep etti.

Bisikletliler Derneği Erzincan Temsilcisi Ümit Rezzukoğlu, bisiklet yollarının yapımına dikkati çekmek amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek, "Bisiklet yolları için, bisiklet kültürünü yaymak için uğraşıyoruz. Bu ilk organizasyonumuz" dedi.

Bisikletin çevre, sağlık ve ekonomik için çok anlamlı olduğunu ifade eden Rezzukoğlu, "Avrupa'da bütün trafik yolları bisiklete göre ayarlanıyor, bisiklete göre kavşaklar yapılıyor. Erzincan coğrafya olarak bunun için çok uygun. Düz ve her yer birbirine çok yakın. Bisiklet Erzincan için ideal bir ulaşım aracıdır. Bu geziyle beraber hem kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz hem belediye başkanlığının hem de Valiliğin dikkatini çekmek istiyoruz. Erzincan'a bisiklet yolu istiyoruz. Dünyayı kirletmemek, çevreyi temiz tutmak, sağlığımızı ve ekonomimizi korumak için bisiklet kullanmalıyız. Bunun için güvenli yollara ihtiyacımız var. Buna dikkat çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber