Lösemi hastaları ilaç temininde artık sıkıntı yaşamayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, lösemili çocuklar ve ailelerine moral verdi. Lösemili hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçların temininde yeni yapılan düzenlemelerle artık bir sorun yaşanmayacağını söyleyen Can, "Yavrularımızın çözüm bekleyen sorununu Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacılar Birliği'nin iş birliğinde çözüme kavuştu. Purinethol ilacının temininde yaşanan sıkıntılar artık yaşanmayacak.? dedi.

Ülker Can, LÖSEV Eskişehir Temsilcisi Nesrin Ünlü'nün ev sahipliğinde düzenlenen yemekte halen tedavisi devam lösemili çocuklarla bir araya geldi. Annelerin en önemli görevinin yetiştirdikleri evlatlarına karşı gösterdikleri sorumluluk olduğunu vurgulayan Can, "Vefakâr annelerimizin yüzündeki ifade, çocuklarını kaderine bırakmayan mutluluğun ifadesi. Bu süreçte yaşadığınız zorlukları tekrar hatırladığınızda dahi omuzlarınız düşerken, bugün elinden tuttuğunuz çocuklarımız sizlere tüm bu yorgunluğu unutturuyor." diye konuştu.

Lösemi hastaların ilaçları ile ilgili yaşanan sorunların çözüldüğünü müjdeleyen Can, ilaç piyasasının dışa bağımlılığının lösemi hastalarını bugüne kadar olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Bakanlığın çalışmalarına da değinen Can, şöyle devam etti: ?Yavrularımızın çözüm bekleyen sorunu Sağlık Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Eczacılar Birliği'nin iş birliğinde çözüme kavuştu. Purinethol ilacının temininde yaşanan sıkıntılar artık yaşanmayacak inşallah. Bakanlığımız konuyla ilgili olarak kalıcı bir çözüm içinde ilacın teminini dışa bağımlılıktan kurtarmak için Türkiye'de üretilmesi için firmalarla görüşmelerini tamamladı. İnşallah yakın bir tarihte de üretimine Türkiye'de başlanacak.?

Milletvekili Can ve beraberindekiler daha sonra lösemili çocuklarla yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber