Unakıtan'ın kızının memuriyeti, soru önergesine konu oldu

Haber Giriş : 12 Ekim 2005 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın kızı Zeynep Basutçu'nun hangi tarihlerde doktorluk yaptığını ve bu görevinden ne zaman istifa ettiğini sordu.

Kamacı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan'ın kızı Zeynep Basutçu, Kartal Devlet Hastanesi'nde doktor olarak görev yapmış mıdır? Eğer yapmış ise bu görevde hangi tarihler arasında bulunmuştur? Bu görevden ne zaman istifa etmiştir?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "Ticaret ve Diğer Kazanç Getirici Faaliyetlerde Bulunma Yasağı" başlıklı 28. maddesine rağmen Zeynep Basutçu, AB Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti'de nasıl yöneticilik yapabilmiştir?

Zeynep Basutçu memuriyetten istifa etmiş olsa bile, bu durumdan dolayı hakkında devlet memuriyetini suiistimal gerekçesiyle soruşturma başlatılacak mıdır? Hem doktorluk, hem de özel bir şirkette yöneticilik yapmış olan Zeynep Basutçu'dan maaş iadesi talep edilecek midir? Kendisinin yeniden memuriyete dönmesini engelleyecek şekilde disiplin cezası verilecek midir?

Başka bir devlet memuru de aynen Zeynep Basutçu'nun yaptığı gibi özel bir şirkette idari görev üstlenirse, ona da göz yumacak mısınız? Yoksa Basutçu'nun bakan kızı olmasından kaynaklı bir ayrıcalığı mı var?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber