GTO Başkanı Aslan: Ne kadar ekonomik kalkınma, o kadar barış

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep'in ulaştığı ekonomik potansiyelin Ortadoğu'da barışın tesisinde önemli bir faktör olacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in insanların refahını yükselterek bu bölgede barışa katkı sağlamaya çalışan bir şehir olduğunu belirten Başkan Aslan, ?Ne kadar ekonomik kalkınma, o kadar barış.? dedi.

Mehmet Aslan, Anatolian Otel'de düzenlenen 'Türkiye'ye Yatırım, Geleceğe Yatırım' konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ulusal medyanın Gaziantep'e diğer illerden daha farklı bakması gerektiğini savundu. Aslan, Gaziantep'in Türkiye'deki işlevi konusunda tüm tüm basın-yayın organlarının kentin yapısını irdeleyici ve dikkatleri bu şehrin üzerine çekebilecek yayın politikaları oluşturmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Aslan, "Türkiye'nin bu bölgesinde Gaziantep gibi bir şehrin işlevi konusunda bana göre ulusal medya çok daha irdeleyici, dikkatleri bu şehrin üzerine çekebilecek yayın politikaları oluşturmalıdır. Gaziantep'in coğrafi konumuna, Gaziantep'te yaşayan insanların toplumsal nizamına, kentte sağlanmış sosyal barışa bakıldığında belki de Türkiye'deki sorunların çözümü için yepyeni bir yaklaşım sağlayabilecek bir kent olduğu görülecektir.? diye konuştu.

Gaziantep'in çok fazla göç almasına rağmen, kente göç edenlerin istihdam edildiğini belirten Aslan, "Özellikle Doğu Anadolu Bölgemizden kentimize gelen işadamlarımızın Gaziantep ekonomisinin gelişimi için el ele ve kol kola birlikte çalışıyoruz. Bu ülkemizdeki sosyal barış için çok önemli ve gözden kaçırılmaması gereken bir faktör.? ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in, Ortadoğu'da bulunan birçok kentin üretim ve pazarlamada önünde olduğunu ifade eden Aslan, ?Gaziantep şuanda 6 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyor. Bu sadece kendi kapılarımızdan gerçekleştirdiğimiz ihracat. Hammadde olarak piyasaya sürdüğümüz ve işlenerek başka kapılardan ihraç edilen ürünlerimiz de göz önünde bulundurulduğunda görünen ihracat rakamımızın iki katı bir üretim kapasitemiz vardır. Dolayısıyla ülke ekonomimize katkımız görünen rakamların çok daha üzerindedir. Ortadoğu'nun belli başlı kentlerine Tahran, Bağdat, Şam, Halep, Beyrut, Kahire'ye bakın. Bu kentlerin hiçbiri Gaziantep'in sahip olduğu üretim ve pazarlama kapasitesine sahip değiller.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber