Afyon'da termal oteller helal turizmle yurt dışı payını artırmak istiyor

Türkiye'nin termal başkenti Afyonkarahisar'da oteller ?alkolsüz ve sigarasız yaşam oteli' hizmetiyle yeni bir adım attı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 tane beş yıldızlı termal otelin bulunduğu ilde, 3 tane yeni beş yıldızlı termal otelin yapım hazırlığı sürerken, 4 yatırımcı daha otel yapmak için müracaatta bulundu.

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, insanların sağlığına kavuşturulduğu bir yerde, tütün ve alkol olmasının zaten tezat oluşturduğunu belirterek, Avrupa'da bile kür merkezlerinde alkol ve tütünün yasaklandığına dikkat çekti.

Ali Acar, Zafer Havalimanı'nın, bu ay içinde hizmete girecek olmasından dolayı yurt dışından da turist bekleyen otellerin, özellikle İslam ülkelerinden gelecek turistlerin de konaklaması için altyapılarını oluşturmaya başladığını söyledi.

?HELAL TURİZMDE GARANTİ VERİRSEK DAHA ÇOK MÜŞTERİ GELİR?

ATTİD Başkanı Ali Acar, helal turizm kavramının standartlarının belirlenmeye çalışıldığı günümüzde yatırımcılar ve otel sahipleri olarak bu konuda adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Zafer Havalimanı'nın açılmasının ardından, İslam ülkelerinden de birçok turistin geleceğini belirten Acar, bu insanların birinci tercihinin helal turizm konseptinde hizmet veren oteller olacağını belirtti. Acar, ?Dünyada inanan kesimler yediğine, içtiğine dikkat ediyorsa, termal turizm sektörü de artık helal turizm konusunda adımlar atmak zorundayız. Bu konuda gıdasından içeceğine kadar güvence verdiğimizi açıkça ilan etmek zorundayız. Otellerimize gelen misafirlerin çoğu bilinçli ve güvendiği için geliyor. Afyonkarahisar'da bazı oteller, artık alkolsüz ve sigarasız yaşam oteli konseptine geçti.? dedi.

İKBAL, OTELDE ALKOL VE SİGARAYI KALDIRDI

Afyonkarahisar'ın beş yıldızlı termal oteli İkbal de ?Sigarasız ve Alkolsüz Sağlıklı Yaşam Oteli' konseptinde hizmet vermeye başladı. İkbal Termal Otel Genel Müdürü Orhan Kuş, alkol ve sigarayı kaldırdıklarını, müşterilerin de bundan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kuş, ?Burası bir şehir oteli değil, termal oteldir. ?Termal demek', sağlık demektir. Dolayısıyla sigara ve alkol yok. Dolayısıyla insanların daha sağlıklı olması, hem kendilerini daha iyi hissetmeleri hem de topluma daha faydalı olmaların açısından bu kararı önemsiyoruz. Alkolün kaldırılmasıyla sağlığına düşkün sigara ve alkol kullanmayan insanların sağlıklarını korumalarına yardımcı olacağımızı düşünüyoruz.? diye konuştu.

Afyonkarahisar'daki otellerin hepsinin alkol ve sigarasız yaşam oteli tarzını benimsemesi gerektiğini ifade eden Kuş, bir hastane olmadıklarını, ancak bu otellerin bir sağlık oteli konumunda olduğunu anlattı. Kuş, yaptıkları uygulamanın son dönemde gündeme gelen helal turizmin bir altyapısı niteliğinde olduğunu belirtti. Kuş, havalimanının açılmasının ardından, Arap ülkeleri başta olmak üzere bir çok turisti ağırlama imkanı olacağını kaydetti.

Alkolsüz ve sigarasız otel konseptinin dönüşümlerinin güzel olduğunu belirten Kuş, uygulamaya bir tepki gelmediğini, herkesin olumlu karşıladığını anlattı.

?ALKOL YOK, ETLERİMİZİ KENDİ ÇİFTLİĞİMİZDEN GETİRİYORUZ?

Korel Termal Genel Müdürü Taylan Turan ise dünyada son dönemde artık ?helal gıda'nın ardından İslam ülkelerinin ?helal turizm' kavramını tartışmaya başladığını söyledi. Turan, bu konuda Antalya başta olmak üzere çeşitli şehirlerde toplantılar yapıldığını belirterek, ?Artık helal gıda dışında da başka standartların da belirlenmesi için bir çaba var. Özellikle İslam ülkelerinden gelecek olan turistlerin, tatilini yapacağı otelde verilen hizmetten yiyeceği gıdaya kadar, İslami hassasiyete uygunluk noktasında güvence talebi var. Müslümanlar da artık İslami kurallara göre tatil yapmak istiyor. Bu konuda Müslümanlara alkol teklif edilmemesi gerekiyor. Yiyecekler helal olmalı.? şeklinde konuştu. Turan, otel olarak alkol vermediklerini, kurdukları bin başlık özel çiftlikte yetiştirdikleri hayvanların etlerini müşterilerine yedirdiklerini dile getirdi.

Turan, bu standartlar doğrultusunda havalimanının açılmasının ardından yurt dışından, İslam ülkelerinden de turist gelmesini beklediklerini kaydetti. Turan, bu konuda bir güvence ve garanti verilebilirse otellere gelen müşteri sayısında ciddi artış olacağını düşündüğünü dile getirdi. Taylan, fizik tedavi rehabilitasyon merkezinde günde 200 hastaya kadar hizmet verdiklerini belirterek, müşterilerine alkol vermediklerini dile getirdi.

?ALKOL VERMİYORUZ?

Pala's Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Osman Pala da insanların şifa bulmaya geldiği bir otelde alkol vermenin tezat olduğunu söyledi. Pala, şöyle dedi: ?Bu durum birbiriyle uyuşmuyor. Almış oldukları alkolün tesiriyle diğer kür merkezlerinden de yararlanmak istiyorlar. Böyle olunca hem diğer müşterileri rahatsız etmiş oluyorlar hem de diğer yandan kendi sağlıklarını tehlikeye atmış oluyorlar. Termalde alkolün olmaması gerekiyor. Biz otelimizde alkol vermiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber