'Çağan yetim kaldı'

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı'nın eşi acı haberi Yozgat'ta aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ''nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı'nın Yozgat'taki evine ateş düştü.

Hakkari'deki görev yerine 1.5 yıl önce atanan Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı, görev yerine giderken eşi İhsaniye ve 3 yaşındaki oğlu Çağan'ı, eşinin memleketi Yozgat'ta bıraktı. Baba evinde kalan İhsaniye Bostancı, eşinin şehit olduğu haberini Yozgat'taki baba evinde aldı. Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yarbay Mikail Tek ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından acı haber, sağlık ekibinin kontrolünde şehit eşine iletildi.

Şehit Astsubay Bostancı'nın kayınpederi Naim Alanyalı, televizyonda şehit haberlerini izledikleri sırada askerlerin geldiğini söyledi. Alanyalı, "Damadım 1.5 yıl önce Hakkari'ye gitti. Giderken eşini ve çocuğunu burada bıraktı. 20 gün öncesine kadar buradaydı 15 günlük izne gelmişti. 3 yaşındaki oğlu Çağan yetim kaldı. Şehidimiz Çorum'un Bayat nüfusuna kayıtlı, kendi yakınları orada. Biz de sabah oraya gideceğiz. Orada toprağa verilecek" dedi.

ŞEHİDİN ACI HABERİ BABA OCAĞINI YASA BOĞDU

HAKKARİ'de terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Mehmet Bostancı'nın Çorum'un Bayat İlçesi'ndeki baba evine acı haberi ulaştı. Ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

Hakkari'de Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Mehmet Bostancı'nın memleketi olan Çorum'un Bayat İlçesi'ndeki baba ocağı yasa boğuldu. Yatukçu Mahallesi'nde bulunan şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. 2 yıldır Hakkari'de görev yapan ve 6 ay sonra Doğu görevi sona erecek olan şehidin babası Sadık (72) ve annesi Hacer Bostancı (72) acı haberle gözyaşına boğuldu. 8 yıllık asker olan şehidin 5 kardeşin en küçüğü olduğu belirtildi. Sinir krizi geçiren şehit annesini yakınları sakinleştirmeye çalıştı. İğsaniye Bostancı ile 6 yıldır evli olan Şehit Astsubay Mehmet Bostancı'nın Çağan isimli 3 yaşında bir oğlu olduğu belirtildi.

Çorum Valisi Sabri Başköy'de ilçeye giderek, aileye başsağlığı diledi. Şehidin eşi ve çocuğunun Yozgat'ta baba evinde olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber