Konya'da hırsızlıktan dönen zanlılar, Bursa polisine şehrin girişinde yakalandı

Bursa'da, 13 ayrı işyerinden hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 3 zanlı yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kardeşiyle birlikte gözaltına alınan zanlılardan birinin, ?Beni bu hırsızlıktan kurtarın, hap aldığım zaman kendimi kaybediyorum.? dediği öğrenildi. Operasyonda çok sayıda dizüstü bilgisayar ile LCD televizyon, 2 tabanca ile hırsızlıkta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Zanlıların hırsızlık için bir iş yerine girmeye çalışması ise güvenlik kameraları tarafından an be an görüntülendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, iş yerlerindeki çelik kasa hırsızlıklarına karşı geniş çaplı soruşturma başlattı. Hırsızlıklara karıştıkları tespit edilen 4 kişiyi takibe alan ekipler, geçtiğimiz yıl bir fabrikadan 4 milyon dolarlık hırsızlığa karışan ve halen dosyası Yargıtay'da temyiz aşamasında olan A.Gökhan D. İle arkadaşları Emrullah K. Ve Serkan İ.'i yakaladı. İsminin İnan K. Olduğu zanlı ise kaçmayı başardı. Adliyeye sevkedilen zanlılardan A.Gökhan D. İle Serkan İ. tutuklanarak cezaevine konulurken Emrullah K. serbest kaldı.

KONYA'DA HIRSIZLIKTAN DÖNEN EKİP BURSA'DA YAKALANDI

Kaçan İnan K.'nın yakalanması için soruşturmayı genişleten Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri, zanlının arandığını diğer birimlere de bilgi verdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Kestel kavşağında yaptıkları uygulamada 16 RC 417 plakalı araç durduruldu. Otomobilde İnan K. (27) ile ağabeyi Bülent K. ve 4 milyon dolarlık fabrika soygunda yargılanan Esat D. (19) yakalandı. Araçta yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet fişek, 2 adet dizüstü bilgisayar ile Konya Çeltik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden çalınan malzemeler ele geçirildi. Araştırmada zanlıların Konya'dan hırsızlıktan gelirken polise yakalandığı ortaya çıktı.

Zanlılarla birlikte hırsızlıkta kullandıkları levye, murç gibi malzemelere de el konuldu. Zanlıların ifadelerini alan polis, soruşturmayı genişletti. Yapılan çalışmalarda 3 adet LCD TV, 6 adet diz üstü bilgisayar, 4 adet zümrüt ve yakut taş, 1 adet yakut yüzük, 1 adet pırlanta taşlı yüzük ele geçirildi. Çalıntı mallar sahiplerine teslim edildi. Emniyette sorgulamaları tamamlanan İnan ve Bülent K. İle Esat D. 13 ayrı hırsızlık şüphelisi olarak adliyeye sevk edildi.

Öte yandan İnan K., sorgulaması sırasında polislere, ?Hap kulandığım zaman bu işleri yapıyorum. Artık kurtulmak istiyorum, bana yardımcı olun.? dediği öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Veysel Akkoca, zanlıların Konya'dan hırsızlıktan gelirken yapılan uygulamada yakalandığını söyledi. Akkoca, "Bursa halkının huzur ve güvenliği için her türlü ihbarı değerlendiriyoruz. Hırsızlıklara yönelik çalışmalarımız da sürecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber