Mezarlıkta baz istasyonu

Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Çamlı Mezarlık'a kurulan tabela görünümündeki baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Çamlı Mezarlık'a kurulan tabela görünümündeki baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Gazipaşa Belediyesi'nin izniyle bir GSM operatörünün kurduğu baz istasyonu üzerinde 'Gazipaşa Belediyesi Çamlı Mezarlık' yazan devasa bir tabelanın içine gizlendi. Yaklaşık iki ay önce kurulan baz istasyonunu tabela sanan mahalle halkı, yaptığı araştırma sonucu gerçeği öğrenince çileden çıktı. Kendilerinin kandırıldığını söyleyen mahalleli, baz istasyonunun mezarlıktan ve mahalle ortasından kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Mahalle sakinlerinden alınan imzalar belediyeye sunuldu ancak belediye şikayetleri dikkate almadı.

Topladıkları imzaları belediye yetkililerinin dikkate almamasına sinirlenen mahalle sakinleri, öğle saatlerinde baz istasyonunun önünde toplandı.Gazipaşa Belediyesi'nin mahalle halkının sağlığını sattığını ifade eden mahalle sakinleri istasyonun kaldırılmasını istedi.

Mahalle sakinlerinden Süleyman Tuncer, "İnsan sağlığına zararlı olduğu için en kısa zamanda kaldırılmasını istiyoruz. Yapılan işin bir de tabela içine saklanarak yapılması ayrı bir suç. Bunun biran önce kaldırılması için imza topladık ama o da dikkate alınmadı" diye konuştu.

İsmail Malkoç adlı mahalle sakini ise, buralarda gece yarıları gelip çalışma yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Sorduğumuz zaman kimse cevap vermedi.Böyle olduğunu bilseydik ilk günden tedbirini alırdık.Sağlığımızı tehdit eden bu durumun biran önce kaldırılmasını istiyoruz. Belediyenin bunu mezarlığa yapması

bizim sağlığımızı sattığı anlamına gelir"

Bir diğer mahalle sakini Hasan Aktaş da halkın mezarlığa baz istasyonu kurulmasına karşı geldiğini, baz istasyonunun mahallelerinden kaldırılmasını istediğini söyledi.Mahalle sakinleri yaptıkları basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber