Örnek İl Milli Eğitim Müdürü...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2005 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, okul müdürlerine uyarılarda bulundu. Dilek, Tekirdağ eğitimiyle ilgili özeleştiri yaparak eksikler ve yapılması gerekenleri gözler önüne serdi.

Tekirdağ ile birlikte tüm ilçe ve beldelerdeki ilköğretim ve lise okul müdürlerinin katıldığı toplantıda herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, "Okullara yaptığım ziyaretlerde okul müdürlerini yerlerinde bulamıyorum. Her müdür arkadaşım okuluna ve öğrencilerine sahip çıkacak. Salla başı al maaşı zihniyetinde olursak eğitimimize yazık ederiz. Çatık kaşlı müdür istemiyorum. Unutulmasın ki makamlar kimsede kalıcı değildir" dedi.

Tekirdağ eğitiminin istikrarsız bir görüntü arz ettiğini dile getiren Dilek, "ÖSS ve OKS sonuçları bir yıl iyi, bir yıl kötü. Başarı durumumuzda bir istikrar sağlanamamış. Bu durumda okul müdürleri ve öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Ülkesine bağlı, dinamik, eğitimli adam gibi adam gençler yetiştirmemiz gerekiyor. Bu yıl proje oluşturma konusuna ağırlık vererek öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmek istiyoruz" diye konuştu.

Dilek, son zamanlarda gündeme gelen öğrencilerin kılık kıyafetleri konusuna da değinerek, "Öğrencilerimiz darmadağın. Herkes kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorunda. Ancak çocuklarımıza sert davranmakla bir yere varamayız. Onlarla iletişim kurup yakınlaşarak, onların gönüllerini alarak bu kılık kıyafet düzensizliğini ortadan kaldırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Toplantıda velilere de seslenen Üner Dilek, okul saatlerinden öğrencilerin sokaklarda dolaştığını, bu konuda velilerin de daha hassas davranarak çocuklarını takip etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle birlikte İlköğretim Müfettişleri Kurulu Başkanı Mustafa Yıldızoğlu da toplantıda hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber