Boğazlıyan'da öğrencilere trafik eğitimi verildi

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje kapsamında, 22 okuldan 'okul geçidi görevlisi' oluşturuldu. Okul geçidi görevlisi olan öğrenciler, arkadaşlarının okula giriş ve çıkışlarında can güvenliği için sorumluluk aldı.

Boğazlıyan Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen eğitim seminerine Boğazlıyan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Erdal Gökşen, Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Aracı, Okul Müdürü Duran Akdoğan, polisler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Komiser Erdal Gökşen, seminere ilişkin yaptığı açıklamada, trafiğin önemine değindi. Gökşen, "Trafik eğitiminin küçük yaştan itibaren öğrencilere hem uygulamalı hem de eğitimle verilmesi gerekir. Bu kapsamda, biz de Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz projeyle öğrencilerimize uygulamalı trafik eğitimi veriyoruz. Karayolları Trafik Kanunu'nun 178. Maddesi'ne göre, okul görevlisi seçimleri yapıldı ve 22 ilköğretim okulunda 'okul geçidi' görevlisi oluşturuldu." dedi.

Amaçlarının, trafik kazalarını en aza indirmek olduğunu vurgulayan Komiser Gökşen, "Öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi. Karşıdan karşıya nasıl geçilir, okul geçidi görevlisinin yetkileri ve yetkisi olmayan görevleri konularında eğitim verildi. Okul geçit görevlileri, kurallara uygun hareket etmeyen sürücüleri belirlemeleri ve düzenleyecekleri tutanakları trafik ekiplerine teslim etmeleri durumunda, bu tutanaklar doğrultusunda yapılacak inceleme sonrası kural ihlali yapan sürücülere ceza kesilebilecek." diye konuştu.

Meydana gelen trafik kazalarının çoğunluğunun, insanların hataları sonucu meydana geldiğinin gözlemlendiğini belirten Gökşen, trafik kurallarının öğrenilmesi, uygulanması ve uymayı alışkanlık haline getirilmesinin muhtemel trafik kazalarını azaltacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber