Kuru: Taşeron işçilerin sorunları çözülmezse meydanlara ineceğiz

Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Kuru, taşeron işçilerin sorunlarına karşı hükümetin görevlendirdiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sosyal taraf olan sendikalar ve siyasi partilerin sınıfta kaldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuru, talepleri yerine getirilmezse meydanlara ineceklerini söyledi.

Federasyon Başkanı Kuru, düzenlediği basın toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşeron işçilere yönelik bir tasarı hazırlamadığını savundu. Kuru, talepleri yerine getirilmezse "Taşerona hayır kamu ile sözleşmeye evet? sloganıyla haklarını aramak için meydanlara ineceklerini kaydetti.

Kasım ayına gelindiğini ve taşeron işçilere ilişkin yasa tasarısının hala kamuoyu ile paylaşılmadığını dile getiren Kuru, "Sayın Faruk Çelik, ocak ayından bu yana taşeron işçilerin sorunlarını çözmek için hazırlanan tasarıdan bahsederken, Kasım ayı olmasına rağmen hala tasarıyı açıklayamadı ve açıklayamaz çünkü Bakanlık tarafından hazırlanan bir tasarı yok. Sadece sosyal taraflar, STK'lar, sendikalar, siyasi partiler, işveren temsilcileri ve derneklerden görüş almaktan öte yapılan somut çalışma yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın son 15 günde, sosyal taraflarla yaptığı toplantıda Taşeron İşçiler için hazırlanan tasarı değil görüş alışverişi yapması başarısızlığı tekrar ispatlamıştır." şeklinde konuştu.

Taşeronlaşmayı kaldırıp sebepsiz zenginleşme ve emek sömürüsünü sona erdirmesi beklenirken işveren temsilcilerini dinleyerek ve sendikalarda sıcak bakarak esnek çalışma ve asıl işinde taşeron işçilere verilmesine Bakanlığın neredeyse onay verdiğini savunan Kuru, talepleri yerine getirilmezse haklarını aramak için "Taşerona hayır kamu ile sözleşmeye evet" sloganıyla meydanlara ineceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber