Gaziantep'te Çiçek Borsası açıldı

Türkiye'nin en büyük çiçek borsası olan Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin Gaziantep mezat binası açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış törenine, Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Muammer Yazıcı, Gaziantep Çiçekçiler Derneği Başkanı Ender Kandemir, İnterflora Çiçekçiler Derneği Başkanı Recep Gedik, İnterflora Çiçekçiler Derneği başkan adayı Gazi Doğan, çevre illerden gelen dernek, oda temsilcilerinin yanı sıra Gaziantepli çiçekçiler katıldı.

Kafeterya, yönetim ofisleri, çiçek satış terası, mezat ve soğuk hava depolarının yer aldığı 2 bin metrekarelik Türkiye'nin 17. çiçek borsası 180 bin liraya mal oldu. Çiçek mezatında aynı anda 120 alıcı çiçek satın alabilecek. Kesme çiçek sektörünün sadece ihracat ayağında sektörün 25 bin kişiyi istihdam ettiğini dile getiren Muammer Yazıcı, sektörün dolaylı olarak 300 bin kişiye istihdam sağladığını belirtti.

Gaziantep Çiçekçiler Derneği Başkanı Ender Kandemir, açılışı gerçekleştirilen çiçek borsasının Gaziantep için olduğu kadar çevre iller için de önemli olduğuna dikkat çekti. Kandemir, ?Modern teknolojiyle donatılan yeni hizmet binamız, çiçekçilerin müşterilerine daha iyi ve hızlı çiçek hizmeti vermelerinde de önemli rol oynayacaktır. Yeni borsamızın hayırlı olmasını diliyorum.? dedi. Konuşmaların ardından, kurdele kesimi yapılarak ilk ürünlerin satışı protokol eşliğinde gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber