Eğitimciler, Öğretmenler Günü öncesi moral buldu

Edirne Eğitimciler Derneği (EDER) 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi eğitimcilere yönelik program düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok öğretmenin, üyesi olduğu dernek, yıl içerisinde gerçekleştirdiği sosyal faaliyetlerine bir yenisi daha ekledi.

Öğretmenler Günü öncesinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu'nda sazlı-sözlü, şiir dolu bir program düzenlendi. Edirne Vali Yardımcısı Doktor Ayhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Milli Eğitim şube müdürlerinin yanı sıra yüzlerce öğretmenin katıldığı programda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Programın açılışında konuşan EDER Başkanı Ömer Doğan Çimenlik, derneğin; eğitimin bütün paydaşlarını kucaklayan ve eğitimcilerin sorunlarını ifade edebilecekleri bir platform olduğunu söyledi.

Kuruldukları günden bu yana çok sayıda sosyal etkinliğe imza attıklarını belirten Çimenlik, derneğin eğitimcilerin moral ve motivasyonunu yükseltmeye yönelik faaliyetleriyle her zaman eğitimin hizmetinde olacağını kaydetti.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise öğretmenin en büyük yaşam kaynağının yüreğindeki sevgi ve gözlerindeki ışık olduğunu kaydetti. Öğretmenliğin her şeyden önce sevgi işi olduğunu altını çizen Özcan, "Öğretmenlik bir mesleğin ötesinde bir ruh işidir. Eğitimcilerin günümüzdeki en büyük sorumluluğu, öğretmenlik şuurunu hiçbir zaman kaybetmemektir. Bu sorumluluk, kişisel bir meselinin ötesinde bir millet meselesidir. Öğretmen sıradan bir bilgi aktarıcısı değildir." dedi.

Kazanılması gereken asıl büyük servetin erdem ve bilgelik olduğunu belirten Özcan, "Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye Samanyolu Televizyonu'nda yayımlanan İki Dünya Arasında dizisinde İmam karakterini canlandıran Ahmet Bozkuş çıktı. Yaptığı esprileriyle öğretmenleri güldüren sunumunun ardından Radyo Cihan'da "Gurbet Türküleri" isimli programı sunan sanatçı Gökmen ve orkestrası çıktı. Sanatçının seslendirdiği birbirinden özel parçalar salonu dolduran öğretmenleri coşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber