Gkerekirse makam aracımı veririm

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, Vatandaşların güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirmelerinin en önemli öncelikleri olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahanlı ve Gazeteciler Cemiyeti üyeleri İl Emniyet Müdürü Mehmet Or'u ziyaret etti. Başkan Karahanlı, Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or'un kentteki üç buçuk aylık görev süresi içerisinde başarılı çalışmalarla göz doldurduğunu söyledi. Gazetecilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdürü Mehmet Or, Isparta halkının farkını fark ettirerek kendilerini bağırlarına bastığını söyledi. Suçu önleme konusunda halkın bilgilendirmede basının rolünün büyük olduğunu ifade eden Or, Isparta basınına verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Vatandaşların güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirmelerinin en önemli öncelikleri olduğunu kaydeden Or, ?Hırsızlık, gasp, cinayet gibi asayiş olayları ilimizde diğer illere oranla istatistiki olarak düşük orandadır. Amacımız vatandaşımıza en kaliteli güvenlik hizmeti sunmaktır. Halkı rahatsız eden her şey önceliğimizdir? diye konuştu.

239 HIRSIZLIK OLAYI

Üç buçuk aylık süre içerisindeki çalışmaları istatistiki bilgilerle sunan Or, ?Evden hırsızlık ve diğer hırsızlık olaylarında toplam 48 vakada 33 kişi, 24 işyerinden hırsızlıkta 27, açıktan hırsızlıkta 76 kişi, 14 dolandırıcılık olayında 8 kişi, 3 yankesicilik olayında 3 kişi, 25 Motosiklet hırsızlığı olayında 19 kişi yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Toplam 239 hırsızlık olayında 220 şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı. Haklarında çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 386 şahıs yakalandı? dedi.

Hırsızlık olaylarının önlenmesinde vatandaşa da büyük görev düştüğünü ifade eden Or, özellikle birinci katlarda mutlaka korkuluk takılmasını, kapı ve pencerelerin açık bırakılmamasını istedi.

MAKAM ARACIM HİZMETİNİZDE

Dışarıda ekip sayısını artırdıklarını söyleyen Emniyet Müdürü Or,?Asayiş hizmetlerinde gündüz ve gece uygulamaları kararlılıkla devam etmektedir. Bu uygulamalarda 25 bin 82 şahsın Genel Bilgi Toplaması sorulmuş olup bu şahıslardan 474 ünün çeşitli suçlardan arandığı tespit edilmiştir. Denetimlerimizde umuma açık işyerlerinde Konsomatris Çalıştırmak, Kimlik Bildirmede bulunmamak, küçük yaşta müşteri bulundurmak, 4207 Sayılı kanuna muhalefet suçlarından 25 işyerine işlem yapılmıştır. Asayiş Ekipler Amirliği bünyesindeki personel ve araç sayımızı imkanlarımız ölçüsünce artırdık. Elimizde ne kadar aracımız varsa sokağa çıkardık. Arkadaşlarımız isterlerse benim makam aracımı bile kullanabilirler. Bazı müdürlerimin makam araçları zaman zaman güvenlik hizmetlerine sunuluyor. Amaç vatandaşa en iyi güvenlik hizmeti sunmaksa bu şart? diye konuştu.

Isparta'da eğitim veren tüm okullarda okul irtibat görevlileri bulunduğunu söyleyen Or, ?Okulların girişi ve çıkışlarında resmi ekipler, güven timleri ve sivil görevlilerimiz ile güvenlik tedbirlerini artırdık. Çocuklarımızın boş zamanlarını geçirdiği internet kafeler ekiplerimizce denetlenmektedir. Son üç ay içerisinde 241 denetim yapılmış olup küçük yaşta çocukları internet kafeye alan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirmeyen 24 iş yerine işlem yapılmıştır. Bali türü uçucu madde kullanan çocuklarımızla ilgili olarak bazı çalışmalar yapmaktayız. Bu konuda Bali kullanan çocukların tedavi ve rehabilitasyonu için Sağlık il Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İş Kur ve Emniyet Müdürlüğü olarak koordineli çalışarak kurumsal kapasitelerimizi birleştirerek çözüm üretmeyi hedefliyoruz.? UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 154 KİŞİ YAKALANDI

İlde uyuşturucu ve psikotrop maddelerin yasadışı üretim, kullanım ve kaçakçılığına karşı kararlı mücadelemiz kapsamında son üç ayda 4 kilo esrar, 100 gram eroin ve 456 adet hap ele geçirildiğini belirten Or, ?Haklarında uyuşturucu madde kullanmak, nakletmek ve satmak suçlarından 154 şahıs adli mercilere sevk edildi. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan 20 olayda 24 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Bin 20 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. Mali suçlar kapsamında 2 adet Tefecilik, 3 adet Parada Sahtecilik Suçundan işlem yapılıp, operasyonlarda 134 adet sahte para ele geçirildi? bilgisini verdi.

Isparta'da suçları aydınlatma oranının yüzde 85 olduğunu ifade eden Or, başarılı personeli ödüllendireceklerini de kaydetti. Ziyaret Emniyet Müdürü Or'un, gazetecilerle fotoğraf çektirmesinin ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber