Sivas'ta Selçuklu belgeseli çekilecek

Selçukluya başkentlik yapan Sivas'a olan ilgi her geçen gün artıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT HD televizyonu çok sayıda Selçuklu eserinin bulunduğu Sivas'ta belgesel çekecek. 10 kişilik bir ekiple sinema formatında çekilen belgesel bir yıl sonra yayına girecek.

"Anadolu'da Selçuklu" adını taşıyan belgeselde Selçuklu Sultanı Melikşah döneminde yaptırılan Ulu Cami, İlhanlılar döneminde yaptırılan Çifte Minare, yine aynı yıl yaptırılan Gök Medrese ile Şifahiye ve Buruciye Medreseleri'nde çekimler yapılacak. Selçuklu Devleti Mengücek Oğulları Beyliği döneminde Mengücek Beyi Ahmet Şah tarafından yaptırılan UNESCO tarafından dünya mirası listesinde yer alan Tarihi Ulu Cami ise özel olarak çekilecek.

Programın yapım ve yönetmenliğini üstlenen Hadi Şenol, "Sponsorluğunu Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı programda Anadolu'da Selçuklular, Anadolu'yu yurt tutarken nasıl bir davranış biçimi sergilemişte biz burada yerleşik hale gelmişiz. Bu kadar büyük bir coğrafyanın son bin yıl içerisinde böylesine kültürel değişim, hem kimlik hem dinsel kimlik değişimi başka bir yerde söz konusu değil, Bu gerçekleştirmeyi yaparken insanların hoşuna gidecek nasıl bir davranış sergilemişler. Bu konuyu işleyeceğiz." dedi.

Önemli Selçuklu eserlerinin bulunduğu illerde çekimleri yapacaklarını vurgulayan Şenol, "Selçuklu eserleri arasında çok ayrı bir yere sahip olan Ulu cami için ayrıca Sivas'a geleceğiz. Bu sefer Divriği'ye giderek teknik arkadaşlarla birlikte nasıl çekim yapacağımızı belirleyeceğiz. Divriği Ulu Cam için özel gelip çekeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber